Van'da 7, Siirt'te 2 şehidimiz var: Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Van'da 7, Siirt'te 2 şehidimiz var: Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri

Son dakika haberi.. Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı İnsanlı Keşif Uçağı Van’daki Artos Dağı’na çarptı. Kaza sonucu 2’si pilot 7 emniyet personeli şehit oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü Van'da keşif uçağının düşmesi sonucu şehit olan 7 polisin ismini açıklayarak yakınlarına başsağlığı diledi. Öte yandan yine dün gece saatlerinde Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Doğan köyünde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan iki özel harekat polisinin şehit olduğunu duyuruldu

Takip Et

Van'ın çevresinde keşif uçuşu yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı İnsanlı Keşif Uçağı, Hakkari ve Van illeri çevresinde keşif ve gözetleme çalışmalarında bulunmak üzere saat 18.34te Van Ferit Melen Havalimanı'ndan kalkış yaptı.

Bölgede keşif görevini tamamlayan ve içerisinde 2'si pilot olmak üzere 7 emniyet personelinin bulunduğu keşif uçağı saat 22.45 sıralarında radardan kayboldu. Uçağın düştüğü yönündeki ihbar üzerine polis, jandarma ve kurtarma ekipleri önce Van Gölü kıyısına yönlendirildi. Ekipler karadan arama- kurtarma çalışması başlatırken, insansız hava aracının (İHA) yanı sıra polis ve jandarma helikopterleri de havalanarak uçağın yerini tespit etmeye çalıştı. Yapılan çalışma sonucunda içerisinde 2 pilot ile 5 emniyet personelinin bulunduğu uçağın Artos Dağı'na çarparak kırıma uğradığı saptandı.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ AÇIKLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "15.07.2020 tarihinde Havacılık Daire Başkanlığımız envanterine kayıtlı İnsanlı Keşif Uçağımızın Van'da Artos Dağı'na çarparak kırıma uğraması sonucu şehit olan 7 kahraman görev arkadaşımıza Allah'tan rahmet yakınlarına, teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.

Van'da 7, Siirt'te 2 şehidimiz var: Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri
Van'da 7, Siirt'te 2 şehidimiz var: Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri

Şehitlerimizin İsimleri şöyle;

- Şehit Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş
- Şehit Pilot Komiser Yardımcısı Samet Üstüner
- Şehit Komiser Yardımcısı İrfan Aydoğan
- Şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay
- Şehit Uçak Teknisyeni Polis Memuru Mustafa Keskin
- Şehit Polis Memuru Onur Ramazan Bayram
- Şehit Polis Memuru Burak Derya

SİİRT'TEN ACI HABER

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan 2020-23 Operasyonu kapsamında 15 Temmuz’da teröristlerle sıcak çatışma yaşandığını belirtti. Çatışmada 2’si ağır 4 özel harekat polisi yaralandı.

Siirt’in Pervari ilçesi Doğan köyü bölgesinde de gece saatlerinde terör örgütüne yönelik operasyonda çıkan çatışmada Özel Harekat polisleri Muhammed Demir ve Anıl Kemal Kurtul şehit oldu.

Van'da 7, Siirt'te 2 şehidimiz var: Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri
Şehit polisler Anıl Kemal Kurtul (29) ve Muhammed Demir‘in (31) acı haberleri Hatay ve Sivas’a düştü.

 

Bölgede, uçağın enkazının bulunması için çalışma başlatıldı.

Kazanın ardından bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uçakta bulunan 2 pilot ile 5 emniyet personelinin şehit olduğunu açıkladı. Soylu kazayı şöyle anlattı:

Van'da uçak dağa çarptı: 7 şehit: Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri
Van'da uçak dağa çarptı: 7 şehit: Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri

"16 Temmuz sabahında hepinize malesef üzücü bir haber vereceğiz. Pazartesi gününden itibaren Van ve Hakkaride keşif ve gözetleme görevinde bulunan 2015 model insanlı keşif uçağı olarak bizim envanterimize kayıtlı olan keşif uçağımız 15 Temmuz saat 18.30 sıralarında yine keşif ve gözetleme yapmak üzere Van Ferit Melen Havalimanı'ndan kalkmıştır. Ve içerisinde 2si pilot arkadaşımız olmak üzere toplam 5 teknik personel ile birlikte 7 emniyet mensubumuz bulunmaktaydı. Saat 22.32 civarlarında Başkale üzerindeyken kule ile bir irtibat sağladı. Dönüşte olduğunu ifade etti. Sonra 22.45 civarında da hem radar hem de iletişim tespiti tamamen kesildi. Saat 23.15 civarında bize böyle bir bilgi geldi ama belki teknik bir aksaklık olacağı konusunda bir değerlendirme yapıldı. Bu esnada Gevaş civarında bir ihbar geldi. Ve bir uçağın alçaldığını gözden kaybolduğunu ifade eden bir ihbardı. Bunun üzerine aramalar o civarlarda tüm ekiplerimizle havadan ve karadan yapılmaya başlandı. Ve zannediyorum gece 03.00 civarında buradan oraya giden ekiplerimiz Artos Dağının 2 bin 200 rakımında uçağımızın Artos Dağına çarparak kırıma uğradı ve 2si kahraman pilot olmak üzere kahraman 7 evladımızı kaybettiğimizi arkadaşlar bize bildirdiler. Şu anda oradalar biz de oraya geçeceğiz. Görev şehitlerimiz. Allah rahmet eylesin, milletimizin başı sağ olsun."

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin