Valilikten Muhtarlara Kanal İstanbul tehdidi: Konuşmayın


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Valilikten Muhtarlara Kanal İstanbul tehdidi: Konuşmayın

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete rağmen ısrarla yapacağız dediği Kanal İstanbul projesi hakkında her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor... Büyükçekmece Kaymakamlığı Yazı İşleri yetkililerinin 18 muhtarı arayarak Kanal İstanbul projesine ilişkin, “Kanal aleyhine konuşmayın, demeç vermeyin ve sosyal medyada paylaşım yapmayın. Siz devlet adamısınız” dediği iddia edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olayla ilgili, "Atanmış memurlar seçilmiş muhtarlarımızı tehdit edemez" açıklamasında bulundu.

Takip Et

Büyükçekmece’de muhtarlara Valilik direktifiyle Kaymakamlık tarafından “Kanal İstanbul hakkında konuşmayın, yazı yazmayın” baskısı yapıldığı ortaya çıktı.

Mahalle muhtarları, Kaymakamlıktan arandıklarını söyleyerek, “Bize ‘Konuşmayın, dilekçe vermeyin, açıklamada bulunmayın, yol göstermeyin’ dediler” ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece Kaymakamlığı’nın ilçede bulunan muhtarları arayarak, Kanal İstanbul’un ÇED raporuyla ilgili dilekçe vermek isteyen vatandaşlara yardımcı olmamaları yönünde uyarıldığı iddia edildi.

“VALİLİK DİREKTİFİ İLE ARIYORUZ” DEDİLER
Kaymakamlık görevlisinin kendisini aradığını belirten bir muhtar, “Kaymakamlık tarafından bir görevli, Valilik direktifi ile aradığını söyledi. ‘Basında ve sosyal medyada Kanal İstanbul’la ilgili bir şey paylaşmayın’ dediler” şeklinde konuştu.

“İNSANLARA YOL GÖSTERMEYİN, AÇIKLAMA YAPMAYIN”
Bir başka muhtar da kendisinin de arandığını belirterek, “Bu konuda konuşmayın, açıklamada bulunmayın, yazı yazmayın’ dediler. ‘İnsanlara yol göstermeyin’ dediler” şeklinde bilgi verdi.

“HİÇBİR ŞEKİLDE YAZI YAZMAYIN”
Öğle saatlerinde arandığını söyleyen bir başka mahallenin muhtarı da, “Aradılar, Kanal İstanbul hakkında herhangi bir yazı yazmayın’ dediler. ‘Hiçbir şekilde yazı yazmayın, Çevre Bakanlığına dilekçe vermeyin’ dediler” ifadelerini kullandı.
Kanal İstanbul’a karşı olduğunu söyleyen muhtar, “Memleketimizin tabiatı bozulmasın, bütün gündem Kanal İstanbul’la geçiyor, bilim adamları bunu zararlı görüyorlar, mühendisler zararlı görüyorlar. Televizyonlarda Cumhurbaşkanımızı dinliyorum, ‘Yapacağım’ diyor, bu kötü bir şey. Bize fikrimizi de sorun olmuyor zaten ama bilim adamları zararlı diyorlar, Marmara rezil olacak diyor. İstanbul’u zaten hafriyat kamyonları birbirine katmış durumda. Şimdi bu hafriyatlar nereye gidecek, nasıl taşınacak? Ben bu yüzden yapılmasına taraftar değilim” dedi.

Valilikten Muhtarlara Kanal İstanbul tehdidi: Konuşmayın
Kaftancığlu; Atanmış memurlar, seçilmiş muhtarlarımızı tehdit edemez

KAFTANCIOĞLU: ATANMIŞ MEMURLAR SEÇİLMİŞ MUHTARLARIMIZI TEHDİR EDEMEZ
İstanbulluların her türlü engellemeye rağmen haklarını savunmaya devam edeceğini vurgulayan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, muhtarlara yönelik tehdit içeren uyarılara tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu, “Bir kişi ve çevresindeki yandaş bir grubun kişisel menfaatleri amacıyla ortaya attığı Kanal İstanbul Projesi’nin meşru olmadığı apaçık ortada. Projeden haksız rant elde etme hayali kuranlar dışında hiç kimseye faydası olmayan projeyi bu tür tehditlerle de baskılarla da hayata geçirmenize izin vermeyeceğiz” dedi.

Kaftancıoğlu, “Atanmış memurlar seçilmiş muhtarlarımızı tehdit edemez. Seçilmişlere yönelik baskılarla demokrasi üzerinde vesayet, halk üzerinde tahakküm kurmaktan vazgeçin. Halkla da bilimle de inatlaşmayın. Kanal İstanbul projesi defalarca kez ihanet ettiğiniz İstanbul’u yok etmek, katletmek için yapılan bir cinayet projesidir. İstanbullular da onların oylarıyla seçilen muhtarlar da doğruyu söylemekten, halka rağmen kişisel menfaatleriniz için katletmek istediğiniz bu kenti savunmaktan vazgeçmeyecek” diye konuştu.  

Kaftancıoğlu, şunları söyledi;

* Atanmış memurlar seçilmiş muhtarlarımızı tehdit edemez. Seçilmişlere yönelik baskılarla demokrasi üzerinde vesayet, halk üzerinde tahakküm kurmaktan vazgeçin. Halkla da bilimle de inatlaşmayın.

"KANAL İSTANBUL PROJESİ, DEFALRCA KEZ İHANET ETTİĞİNİZ İSTANBUL'U YOK ETME PROJESİDİR"

* Kanal İstanbul projesi defalarca kez ihanet ettiğiniz İstanbul'u İstanbul'u yok etmek, katletmek için yapılan bir cinayet projesidir. İstanbullular da onların oylarıyla seçilen muhtarlar da doğruyu söylemekten, halka rağmen kişisel menfaatleriniz için katletmek istediğiniz bu kenti savunmaktan vazgeçmeyecek.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin