Valilikten Kadınlar Günü önlemi: İstanbul'da Metro seferleri iptal


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Valilikten Kadınlar Günü önlemi: İstanbul'da Metro seferleri iptal

İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşü nedeniyle İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda; M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı, Taksim istasyonunun tamamı, Şişhane istasyonu İstiklal ve 6. Daire giriş-çıkışları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattı saat 11:00 itibariyle yolcu alımına kapatıldı.

Takip Et

Metro seferleriyle ilgili bugün yapılan düzenlemeler şöyle:

- Saat 19:00’da Beyoğlu Fransız Kültür Merkezi önünde toplanacak grubun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yürüyüş yapacak olması sebebiyle, İl Emniyet Müdürlüğünden gelen dış yazıya istinaden, saat 11:00 itibariyle Taksim istasyonu ikinci bir talimata kadar yolcu giriş ve çıkışına kapalı olacak. Trenler istasyonu pas geçecek.

- Taksim- Kabataş Füniküler işletmesi ikinci bir talimata kadar yolcu giriş ve çıkışına kapalı olacak. Şişhane istasyonu kuzey tarafı (İstiklal ve 6.Daire giriş ve çıkışı ) ikinci bir talimata kadar yolcu giriş ve çıkışına kapalı olacak. Şişhane istasyonu güney tarafı ( Şişhane, Kasımpaşa, Refik Saydam giriş/çıkış) yolcu giriş ve çıkışına açık olacak.

İBB’DEN AÇIKLAMA

İBB Sözcüsü Murat Ongun da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “İstanbul Valiliği’nin kararı ile M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı Taksim istasyonunun tamamı, Şişhane istasyonu İstiklal ve 6. Daire giriş-çıkışları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattı yolcu alımına kapatılmıştır. Ulaşıma açılma kararı da yine Valilikçe belirlenecektir.” dedi.

YENİDEN AÇILDI

Akşam saatlerinde Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada seferlerin yeniden normale döndüğü belirtildi. Açıklamada, “M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı Taksim istasyonu, Şişhane istasyonu İstiklal ve 6. Daire giriş-çıkışları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattı yolcularımızın kullanımına açılmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin