Ünsal Ban yurt dışına kaçarken yakalandı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ünsal Ban yurt dışına kaçarken yakalandı

Son dakika Haberi.. Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen rüşvet iddialarında yeni gelişme... Rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Ünsal Ban, yurt dışına kaçmaya çalışırken Muğla'da yakalandı. Ban, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma aşamasında olduğu eşi. Ban, Taşkesenlioğlu'na ait görüntüleri Sedat Peker'e vermekle suçlanıyor.

Takip Et

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in paylaşımlarıyla gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun eski eşi Ünsal Ban, Muğla'da yakalandı.

Ban'ın yurt dışına kaçmaya çalışırken gözaltına alındığı öne sürüldü.

Ban, Muğla'nın Milas ilçesinde kendisine ait olmayan bir araçla seyir halindeyken polis ekiplerince yakalandı. Ban'ın, her zaman kullandığı aracı bırakarak daha önce kullanmadığı bir araçla hareket ettiği, kontrol noktalarından kurtulmak için de dağlık yolları kullandığı öğrenildi.

Ünsal Ban hakkında, eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.

İDDİALAR NE?

Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.

Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti. Sineren de iddiaları doğrulamıştı.

Ayrıca Peker, Zehra Taşkesenlioğlu ve boşanma aşamasında olduğu eşi Prof. Dr. Ünsal Ban’a ait olduğu iddia edilen bir video da paylaşmıştı. Gizli çekilen videoda Taşkesenlioğlu’nun elinde bıçak olduğu ve “Artık sayenizde kendimde değilim. İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz.” dediği duyuluyor.

Peker videonun Ünsal Ban tarafından gönderildiğini belirterek “Senin hayatını kurtarmak için bunu mecburen yapıyorum” notunu düşmüştü.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin