Üniversiteler ne zaman açılacak? YKS ertelenecek mi?


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Üniversiteler ne zaman açılacak? YKS ertelenecek mi?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, koronavirüs tehdidi ve alınacak önlemlerle ilgili açıklamalarda bulunuyor. YÖK Başkanı Saraç, üniversite tatilinin uzatıldığını belirterek "Bahar döneminde yüz yüze eğitim olmayacak" dedi. Saraç, ayrıca YKS'nın 25-26 Temmuz tarihine ertelendi.

Takip Et

Saraç’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik. Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak. Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.”

“Dünya iki ay önceki dünya değildir. Bugün farklı bir dünya var kurallar değişti. Gençlerimizin de beklenti ve taleplerinin bu çerçevede olması icap ediyor. Amerika ve Avrupa’da da öğrencilerin eğitimleri dijitalleşti.”

“Yaşadığımız bu olağanüstü günlerde örgün öğretime ara vermek zorundayız bu süreçte dijital ortamlarda sizler için sonuna kadar istifade etmek istiyoruz. Bazı programlar uzaktan öğretimle açık öğretimle sürerken bazıları yaz okuluna kalabilir.”

“Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 25-26 Temmuz tarihinde yapılmasını karara bağladık. Soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır.”

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin