Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alındı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alındı

Son dakika.. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, anii bir kararla görevden alındı. Turhan’ın yerine Adil Karaismailoğlu atandı. Bakan Turhan'ın, vatandaş Corona virüs salgını nedeniyle can derdindeyken maskelerle Kanal İstanbul ihalesi yapması gerekçesiyle görevden alındığı iddia edildi. Sosyal medyadan tepki yağan kanal ihalesinin ise iptal edilmemesi dikkat çekti

Takip Et

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı. Cahit Turhan’ın yerine yine kendisi gibi Trabzonlu olan Adil Karaismailoğlu atandı.

KANAL İSTANBUL BAŞINI YEDİ İDDİASI

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ihmal nedeniyle onlarca cana mal olan Çorlu ve Ankara tren kazalarında görevden alınmadı. Mehmet Cahit Turhan’ın, dünyada bir ilki gerçekleştirerek salgın günlerinde millet can derdindeyken maskelerle Kanal İstanbul ihalesini yapması nedeniyle görevden alındığı iddia edildi.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alındı
Görevden alınan eski Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan

Büyük tepki çeken Kanal İstanbul ihalesinin yandaş gazetelerde yer almaması dikkat çekmişti.

ERDOĞAN’DAN HABERSİZ İHALE YAPABİLİR Mİ?

Turhan’ın, Kanal İstanbul ihalesini AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan habersiz yapamayacağı belirtilirken, sosyal medyada, “Diyelim ki ihaleyi Cumhurbaşkanından habersiz yaptı? Peki neden ihaleyi de iptal etmediniz? Bu ihale için bütçeye 8 milyar lirayı da habersizce Cahit Turhan mi koydu? İhaleden günler önce muhalefet itiraz etmeye başlamıştı, onu da mı duymadınız? diye soruldu.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alındı
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alındı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Turhan’ın yerine Adil Karaismailoğlu’nun atandığı belirtildi. Adil Karaismailoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki görevinden istifa etmişti. Karaismiloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

ÜSLUP DİKKAT ÇEKTİ!
Bakan Turhan için, kovuldu gibi bir üslupla, ‘görevine son verildi’ yazıldı. Resmi gazetedeki yazıda şöyle denildi:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın görevine son verilmiş ve bu suretle boşalan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Adil Karaismailoğlu Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104’üncü ve 106’ıncı maddeleri gereği atanmıştır.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alındı
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alındı

ADİL KARAİSMAİLOĞLU KİMDİR?

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, yerine geldiği Cahit Turhan gibi Trabzonlu

Evli ve iki çocuk babası olan Karaismailoğlu 1969 yılında Trabzon’da doğdu.

Trabzon Lisesi’ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Makina Mühendisi olarak mezun oldu.

Yüksek lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında tamamladı.

Mayıs 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde ilk görevine başladı.

1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü’ne geçti. Mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü’nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’ne atandı. 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi.

2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı.

26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Karaismailoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından bu görevinden istifa etmişti.

Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin