Ukrayna'da skandal: Türk Konsolosluğu ülkeyi terk etmiş


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Ukrayna'da skandal: Türk Konsolosluğu ülkeyi terk etmiş

Son dakika.. Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi programına canlı olarak bağlanan ve Rusya'nın işgali altındaki Odessa Bölgesinde olduğunu söyleyen Naz isimli üniversite öğrencisi burada mağdur olduk. Yardım için gittiğimiz Türk Konsolosluğu binayı boşaltıp ülkeyi terk etmiş.. Kimse bize yardım etmiyor.. '' dedi. Marketlerde, atm'lerde, benzin istasyonlarında kuyruklar var. Odessa Tıp Üniversitesi'nde okuyan Faruk Akarsu, kaldığı yurda çok yakın bir bölgeye düşen 5-6 bomba saydıklarını belirtiyor. Sığınaklara giren Türkler var.

Takip Et

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yavuz Selim Kıran, "Ukrayna’dan tahliyeler üzerinde çalışıyoruz, vatandaşlarımız olduğu yerde kalsın" açıklamasını yaptı.

Odessa’daki öğrenci: Türk konsolosluğu ülkeyi terk etmiş
Odessa’da yaşayan Türk öğrenci Naz Nazenin ise Halk TV’de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi’nde Türk Konsolosluğu'ndan yardım alamadıklarını söyledi. Nazenin, “Türk konsolosluğu ülkeyi terk etmiş” dedi. 

7 Türk öğrenci Ukrayna'da mahsur kaldı: Moldova sınırına doğru yola çıktılar
Ukrayna'da mahsur kalan 7 Türk öğrenci, Moldova sınırına geçmeye çalıştıklarını ve konsolosluktan uçak talep edeceklerini Cumhuriyet TV'de anlattı.

Ukrayna'da skandal: Türk Konsolosluğu ülkeyi terk etmiş
Ukrayna'da skandal: Türk Konsolosluğu ülkeyi terk etmiş

Ukrayna'nın Odessa kentinde mahsur kalan yedi Türk öğrenci, Moldova sınırına geçmeye çalıştıklarını ve yaşadıklarını Cumhuriyet TV'ye anlattı.

'TÜRKİYE'YE DÖNEMİYORUZ''
Altı yıldır Odessa'da yaşadıklarını belirten Türk öğrenciler, Moldova sınırına geçmek için arabada yola çıktıklarını söylediler. Öğrencilerden biri ''Saat beşte patlama sesi geldi. Şimdi Moldova sınırına geçiyoruz, amacımız sınıra geçmek. Ne olacağını bilmiyoruz. Benzinlikler çok kalabalık, trafik ve uzun kuyruklar var. Dış İşleri Bakanlığı bizi aradı. 'Zorunluluğunuz yoksa ülkenize dönün' dediler. Biz beklemeyi tercih ettik, ama artık tedirginiz. Türkiye'ye dönemiyoruz. Uçak talebimiz olacaktır'' ifadelerini kullandı.

''KONSOLOSLUK CEVAP VERMİYOR''
İnternetlerinin her an gidebileceğini ve ailelerinin kendilerinden haber beklediğini belirten öğrenciler, yurtlardan tahliyelerin başladığını aktardılar. Cep telefonlarının iyi çekmediğini belirten öğrenciler, şunları söyledi:

''İnternetimiz her an gidebilir. Gece dört tane havada ayarlı füze patlatıldı, ses her yerden duyuldu. Konsolosluğu arıyoruz, kimse cevap vermiyor. Konsolosluk bize geçen haftalarda ulaşıyordu.''

SABAH SAATLERİNDE UYARI YAPILMIŞTI;

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da yaşayan vatandaşlar için bir duyuru yayımladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Ukrayna hava sahası halen kapalıdır. Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı rica ediyoruz. Ülkeden ayrılmak isteyenler için gerekli destek ve yönlendirme sağlanacaktır" denildi.

Açıklama şöyle oldu:

"Ukrayna’da yaşayan değerli vatandaşlarımız,

Ukrayna hava sahası halen kapalıdır. Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı rica ediyoruz.

Ülkeden ayrılmak isteyenler için gerekli destek ve yönlendirme sağlanacaktır.

Bize aşağıdaki numaralardan ulaşabilirsiniz. Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi: +903122922929

Kiev, Çernihiv, Çerkassiy, Himelnitskiy, Harkiv, Ternopil, Sumi, Rivne, Poltava, Lviv, Luhansk, Jitomir, Dnipropetrovsk ve Volin’de yaşayan vatandaşlarımız için Kiev Büyükelçiliği Acil Durum Hatları: +380632114765, +380632557748, +380935394612

Odesa, Mikolayiv, Kirovohrad, Kropivnitskiy, Ivano-Frankivsk, Çernivtsi, Herson, Zaporijya, Ujhorod, Donetsk, Vinnitsa’da yaşayan vatandaşlarımız için Odessa Başkonsolosluğu Acil Durum Hatları: +380937110024, +380937110026"

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin