Üç ilçeye havan atıldı: Biri bebek iki şehit ve çok sayıda yaralı var


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Üç ilçeye havan atıldı: Biri bebek iki şehit ve çok sayıda yaralı var

TSK'nın operasyonu sürerken teröristler de havanlarla sivilleri hedef alıyor. Suriye'de YPG/PKK'lı teröristlerce işgal edilen bölgelerden atılan havan ve roketatar mermilerinin Şanlıurfa'nın Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bazı noktalara isabet etti. Saldırı ile ilgili Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada saldırıda biri bebek iki kişinin şehit olduğu 46 kişinin de yaralandığı bilidirildi.

Takip Et

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince
(TSK) Suriye Milli Ordusu ile Suriye’nin kuzeyinde YPG/PKK ve IŞİD terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, YPG/PKK’lı teröristlerce işgal edilen bölgelerden, harekatın başladığı saatlerden bu yana atılan havan ve roketatar mermileri Şanlıurfa’nın Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar ilçeleri ile Mardin’in Nusaybin ilçesindeki bazı noktalara isabet etti.

VALİLİK: BİRİ BEBEK İKİ ŞEHİT, 46 YARALI
Havan saldırı ile ilgili Şanlıurfa Valiliği’nden de yazılı bir açıklama yapıldı.  Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınıştır. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin