Twitter,İnstagram çöktü mü? Twitter ve TikTok’a erişim sınırlaması


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Twitter,İnstagram çöktü mü? Twitter ve TikTok’a erişim sınırlaması

Yaşanan depremlerden sonra İnstagram, Twitter ve TikTok gibi sosyal medya sitelerinde bant daraltma uygulaması başladığı belirtildi. Bant daraltma nedeniyle kullanıcıların sosyal medya sitelerine girişinin büyük ölçüde yavaşlatıldığı ya da tamamen durdurulduğu dile getiriliyor. Yaşananlara siyasilerden de sert tepkiler geldi.. Twitter'dan yapılan açıklamada "Dezenformasyonla mücadelede iş birliği içinde olacağız" dedi. Twitter’ın sahibi Elon Musk da "Daha fazla bilgi edinmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Takip Et

Deprem görüntüleri ve çığlıklarının sosyal medyada yoğun bir şekilde dile getirilmesi üzerine internet kullanımı ‘bant daraltma' ile yavaşlatıldı.

HÜKÜMET, TWITTER YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye'den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Twitter,İnstagram çöktü mü? Twitter ve TikTok’a erişim sınırlaması
Twitter,İnstagram çöktü mü? Twitter ve TikTok’a erişim sınırlaması

Videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, Twitter üzerinden yürütülen dezenformasyonların yanı sıra gerçek dışı ihbarlar, sahte yardım kampanyaları ile sahte hesap ve yalan paylaşımlara karşı atılabilecek adımlar ele alındı.

Toplantıda, toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı Twitter'ın sorumluluklarına işaret edildi.

Toplantıda ayrıca Türkiye tarafından Twitter yönetimine, sosyal medyadaki dezenformasyonların önlenmesi için aktif işbirliği başta olmak üzere İnternet Ortamında İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülükleri hatırlatıldı.

TWITTER’DAN AÇIKLAMA

Edinilen bilgiye göre, toplantıda, Twitter dezenformasyonla mücadele etme, gerçek dışı ihbar ve yalan haberleri önleme, sahte hesaplar hakkında hızlı işlem yapma noktasında Türkiye ile tam iş birliği içerisinde olmayı kabul etti.

Toplantıda ayrıca Twitter yetkililerinin, 5651 sayılı yasa kapsamında kişi haklarını ihlal eden, kamu düzenini bozan, can ve mal emniyetini tehlikeye atan paylaşımlara karşı atılacak adımlar konusunda daha fazla hassasiyet göstereceğini ifade ettikleri öğrenildi.

Twitter'ın sahibi Elon Musk ise yaptığı açıklamada “Daha fazla bilgi edinmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Musk, daha fazla detay vermedi

SİYASİLERDEN TEPKİ

Enkaz altında kalanların adres ve bilgilerinin daha fazla paylaşılmasını engelleyecek olan bant daraltma uygulamasına siyasiler tepki gösterdi:

GİZLEMEYE ÇALIŞTIĞINIZ HER ŞEYİ BİLİYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Depremzedelerin ihtiyaçlarının duyurulması için iletişim kurmak bu kadar hayati bir öneme sahipken; nasıl olur da bir kısıtlama getirirsiniz? Bu nasıl bir kötülüktür? Nasıl bir vicdansızlıktır? Siz kimden, neden korkuyorsunuz? Yazıklar olsun!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Twitter’a erişimi engelleyerek enkaz altındaki insanları kurtaramazsınız. İnsanlar Twitter üzerinden yardım çağrılarını dile getiriyor ve yaygınlaştırıyor. Bu akıl dışı karardan derhal vazgeçin!

TWİTTERI YAVAŞLATMA, YARDIMI HIZLANDIR!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Twitter'ı yavaşlatma, yardımı hızlandır.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: İletişimin can kurtardığı bir günde Twitter engellenir mi? Bu nasıl bir işbilmezlik? Vatandaş harıl harıl VPN indirmeye çalışıyor. VPN şarj tüketimini arttırıyor. Ne yapıyorsunuz siz!

'YUH ARTIK'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan: Yuh artık resmen halka kastediyorlar. İletişimi kesmenin korkunç sonuçları olur. Aklınızı başınıza alın Twitter’ı açın. Toplumsal dayanışmanın sesini kısmak kimseye bir şey kazandırmaz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: Her felakette, her toplumsal olayda er geç Twitter’a erişim sorunu yaşanıyor. En önemli şey umut, dayanışma, birliktelik dedikçe inadına zarar veriyorlar. Saf bir kötülük. Bırakın insanlar birbirleriyle haberleşsin, yardımlar yerine ulaşsın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi: Afet bölgesinde telefonla iletişim mümkün değilken, insanların yardımlaşmada, halen enkaz altında bekleyen canlarımızla ilgili ihbarda bulunduğu, birbirleriyle haberleştiği Twitter’a kısıtlama getirmek hangi akla ve vicdana sığar! Bu kadar korkmayın, karşınızdaki halk!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: Ya siz neden bu korkuyorsunuz? İnsanlar sevdiklerini arıyor, kaybolan yakınlarına ulaşıyor, ihtiyaç sahipleri ihtiyaçlarını açıklıyor, yardım talepleri var. Ne yapacaksınız 15 milyon insanı ölüme mi terk edeceksiniz? İnsanlar feryat edecek. Açın şu twitterı.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Twitteri engellemek nedir? Malatya’da enkaz altında kalan 12 yaşındaki çocuğun telefonundan sosyal medya aracılığıyla gönderdiği mesaj, kendisinin ve beraberindeki 12 kişinin hayatını kurtardı. Birçok can burası sayesinde kurtuldu. Derhal erişim engelini kaldırın!

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Twitter'a kısıtlama getirmek 3 gündür enkaz altından yardım isteyen, konum paylaşan depremzedeleri ve yakınlarını arayanları susturmaktan başka bir şey değil. Bu alçaklık size bile çok. Size bile… Sabrımızı taşırmayın. Aklınızı başınıza alın. Derhal kısıtlamayı kaldırın!

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin