Türklerin Türkiye'ye girişine kota!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Türklerin Türkiye'ye girişine kota!

Son dakika.. Ortadoğu ülkelerinde 'planlı bir şekilde' devam eden iç karışıklık ve savaşlar nedeniyle Türkiye'ye milyonlarca Suriyeli, Afgan, Pakistanlı ve Afrikalı kaçak sığınmacı sınırsız ve kontrolsüz bir şekilde akın akın gelmeye devam ediyor. Diğer yandan Ukrayna başta olmak üzere eski Sovyetler Birliği'ni oluşturan ülkelerde bulunan Ahıska Türkleri iskanlı göçmen olarak Türkiye'ye kabul edilecek. Skandal kararla İlgili Cumhurbaşkanı Kararı'na göre 2022 yılında sadece zor durumdaki 1000 Ahıska Türkü aile kabul edilecek.

Takip Et

Muhalet partileri tarafından Türkiye'ye yönelik 'planlı bir istila' olarak nitelendirilen kaçak sığınmacıların sayıları 10 milyona dayandı.   Erdoğan2ın imzasıyla yayımlanan karara göre sadece aile olmak koşuluyla 1000 Ahıska Türkü'nün Türkiye'ye girişine izin verilecek.  

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla başta Ukrayna olmak üzere eski Sovyet coğrafyasında yaşayan Ahıska Türkleri iskanlı göçmen olarak Türkiye’ye kabul edilecek.

Türklerin Türkiye'ye girişine kota!
Türklerin Türkiye'ye girişine kota!

TÜRKLERİN TÜRKİYE'YE GİRİŞİNE KOTA!

Karara göre 2022 yılında en zor durumda bulunanlardan başlamak üzere 1000 aile Türkiye’ye getirilecek.

Kararın tam metni şöyle:

Ukrayna başta olmak üzere eski Sovyetler Birliği’ni oluşturan cumhuriyetlerde bulunan Ahıska Türkü soydaşlarımızdan Türkiye’ye gelmek isteyenlerden, en zor durumda olanlardan başlamak üzere, 2022 yılında 1000 ailenin iskanlı göçmen olarak Türkiye’ye kabul edilmesine, 3835 sayılı Ahıska Türklerinin Türkiye’ye Kabulü ve İskanına Dair Kanunun 1. maddesi gereğince karar verilmiştir.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin