Türkiye'de adalet artık Allah'a kaldı!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Türkiye'de adalet artık Allah'a kaldı!

2021-2022 Adli Yıl Açılışı ve Yargıtay yeni hizmet binası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu duanın ardından açıldı. Yargıtay'ın Ankara Ahlatlıbel'de inşa edilen yeni hizmet binasının açılışı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı. . Yargıtay Başkanı Akarca'nın açılışta cübbesi ile dua etmesi büyük tepki çekti. Sosyal medyada "Ülkede adalet artık Allah'a kaldı..", "Bu süslenmiş modern bir şeriat sistemidir" eleştirileri yapıldı

Takip Et

2021-2022 Adli Yılı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı duayla açıldı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da üzerinde cübbesiyle duaya katıldı. O anlar ülke genelinde tepkiyle karşılandı..

"MODERN ŞERİAT SİSTEMİ"

Sosyal medyada yapılan "Adalet artık Allah'a kaldı", "Bu bir ortaçağ ritüelidir.."," Bu süslenmiş modern şeriat sistemidir" gibi eleştiriler dikkat çekti

Türkiye'de adalet artık Allah'a kaldı!
Türkiye'de adalet artık Allah'a kaldı!

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, "Yeni bir anayasa hazırlanması, iktidar ve muhalefet partilerinin gündemine yeniden girmiştir. Biz de bu arayışı destekliyoruz" açıklaması yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay yeni hizmet binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni’ni kapsamında konuştu.

“EĞER BİR DEVLETTE ADALET YOKSA ORADA SADECE ZULÜM HÜKÜM SÜRER”

Adaletin önemine vurgu yapan Erdoğan, “Devletin dini adalettir. Eğer bir devlette adalet yoksa onun hangi sistemle yönetildiğini, vatandaşlarının hangi inanca sahip olduğunun bir önemi kalmaz. Orada sadece zulüm sürer. Ecdadımız yüreğinin ve bileğinin gücüyle ele geçirdiği coğrafyayı adaleti sayesinde huzurla güvenle yönetmeyi başarabilmiştir.Adalet aynı zamanda toplumun huzur ve barışının teminatıdır. Adalet sistemini geliştirme için atılan her adım bizim için değerlidir.” dedi.

“YARGI REFORMU ÇALIŞLARIMIZI HIZLANDIRACAĞIZ”

Yeni bir yargı paketi için hemen kolları sıvadıklarını belirten Erdoğan, “Arkadaşlarımız en kısa zamanda bu yeni paketi Meclis’in gündemine  getirecekler. Yeni Anayasa konusundaki süreci de yakından takip ediyoruz. Cumhur İttifakı’ndaki ortağımızla birlikte kendi hazırlığımızı yavaş yavaş şekillendiriyoruz. Her ne şekilde olursa olsun, önümüzdeki yılın ilk aylarında kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız.” diye konuştu.

BEREKETLİ OLMASINI DİLEDİ

Erdoğan’ın konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua okudu. Erbaş, “Bu eserin açılışını besmeleyle gerçekleştiriyoruz. Hayırlı ve mübarek eyle Allah’ım, bereketli eyle Allah’ım” diyerek dua etti.

Erbaş’ın duasının ardından 2021-2022 Adli Yılı ve Yargıtay yeni hizmet binasının açılışı Erdoğan ve protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle gerçekleştirildi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin