Türk Ocakları'nın Mursi paylaşımına tepki yağıyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Türk Ocakları'nın Mursi paylaşımına tepki yağıyor

Türk Ocakları Genel Merkezi'ne Mursi tepkisi.. Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi dün casusluk suçlamasıyla yargılandığı dava esnasında, mahkeme salonunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı başsağlığı mesajında Mursi için 'şehit' ifadesini kullandı. Erdoğan'ın mesajındaki 'demokratik seçimle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı' ifadesinin aynısını kullanarak sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı paylaşan Türk Ocakları Genel Merkezi'ne, kısa sürede tepki yağdı.. 'Adınızı Arap Ocakları yapın.', 'Türk ocaklarının sadece tabelası var ruhu yok', 'Cumhuriyet'i kuran Türk Ocaklarının 2000'li yıllarda geldiği noktayı da şiddetle kınıyorum' yorumları dikkat çekti..

Takip Et

2013 yılında Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah es-Sisi tarafından askeri darbe ile koltuğundan indirilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Muhammed Mursi, dün Katar'a 'casusluk' yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada, ses geçirmez kafeste söz hakkı istedi ve kısa bir konuşma yaptı,konuşmasının ardından mahkeme duruşmaya ara verdi. Mursi ara esnasında duruşma salonunda kalp krizi geçirerek öldü.

TÜRK OCAKLARI GENEL MERKEZİ: VEFAT HABERİNİ ALMANIN ÜZÜNTÜSÜ İÇERİSİNDEYİZ

Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından paylaşılan başsağlığı mesajında, "Mısır'da demokratik yolla Cumhurbaşkanı seçilen ve 6 yıldır darbeciler tarafından hücrede tutulan Muhammed Mursi'nin vefat haberini almanın üzüntüsü içerindeyiz. Mursi'ya Allah'tan rahmet, Mısır halkına baş sağlığı dileriz.." denildi.

Türk Ocakları'nın Mursi paylaşımına tepki yağıyor
Türk Ocakları'nın Mursi paylaşımına tepki yağıyor

Türk Ocakları'nın paylaştığı başsağlığı mesajının altına yorum yapan binlerce takipçi sert bir şekilde tepkilerini dile getirdi. Çok sayıda kullanıcı 'paylaşımın bir an önce silinmesini' istedi görüldü.

İşte o tepkilerden bazıları;

Uğur Akar: Sil şu gönderiyi ve arap b.ku yemeği bırakın

Türk Ocakları'nın Mursi paylaşımına tepki yağıyor
Türk Ocakları'nın Mursi paylaşımına tepki yağıyor

Murat Ünsaldı: Bir Türk Ocaklıyım ancak bu basın açıklamasını ve paylaşımı anlamam, kendime ve çevreme açıklayabilmem, Türk Ocaklarına yakıştırabilmem mümkün değil. Web sitesindeki basın açıklaması ve sosyal medyadaki bu paylaşım kaldırılmadığı taktirde, Atatürk’ün “fikri, irfanı ve vicdanı hür” düsturunu benimsemiş bir Türk milliyetçisi olarak, şu ana kadar mensubu olmakla onur duyduğum Türk Ocakları üyeliğimden ayrılmak durumunda kalacağımı, açık bir şekilde ifade ediyorum.

Mehmet Atay: TÜRK ocaklarının sadece ismi ve Bozkurt sembolü kalmış anlaşılan. Ruhu kaybolmuş. Neler oluyor...??? Ne Günlere kaldık...???

Türk Ocakları'nın Mursi paylaşımına tepki yağıyor
Türk Ocakları'nın Mursi paylaşımına tepki yağıyor

Hızır Güner Ya siz ne kadar omurgasız oldunuz. Siyasal islamcı sapık bu herifle Türk ocaklarının ne işi var? Akp size de operasyon yapmış Tanrı sizi yok etsin. Tanrı Türk’ü sizden Korusun

Bülent Civek Türk ocakları;türk dünyasından gelen feryatlara bakın, bırakın arabın yalellisini,kuruluş amacınızı gözden geçirin bakalım.

Umit Imamtorunu Türk Ocaklarına yakışmayan bu bildiriyi kınıyorum.

***

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'ŞEHİT' DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mısır'ın demokratik seçimle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı, kardeşim Muhammed Mursi'nin vefat ettiği haberini teessürle öğrendim. Tarihin en büyük demokrasi mücadelelerinden birini veren şehit Muhammed Mursi'ye Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerine yer verdi.

DİYANET İŞLERİ 'GIYABİ CENAZE NAMAZI' GENELGESİ GÖNDERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından, Mursi için yurt genelindeki tüm il ve ilçe müftülüklerine, gıyabi cenaze namazı kıldırılması için yazı gönderildi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin