Türk Enerji Devi Ulusoy Elektrik, ABD'li firmaya satıldı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Türk Enerji Devi Ulusoy Elektrik, ABD'li firmaya satıldı

Borsa İstanbul'da işlem gören Ulusoy Elektrik'in yüzde 82.2'sini Eaton Corp. alıyor. Ulusoy Elektrik, yarattığı istihdam olanakları, üretim ve ihracat potansiyeli, yaptığı Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla ülkemize değer katan en önemli firmalardan biri olarak Kurumlar Vergisi ve Ar-Ge Merkezi dalında 2 ödüle değer görülmüş ve bu ödül Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmişti..

Takip Et

New York'da halka açık olan enerji yönetim şirketi Eaton Corp. Ulusoy Elektrik'in ana ortaklarına ait yüzde 82.275 hissesini satın almak için nihai anlaşmaya vardığını açıkladı.

Eaton Corp satış fiyatının nakit ve borçsuz olarak yaklaşık 214 milyon dolar değerinde olduğunu belirtti. Reuters'da Kasım ayında yer alan ve kaynaklara dayandırılan haberde Eaton Corp.'un Ulusoy Elektrik'in ana ortaklarına ait tüm hisselerini satın almak için yaptığı görüşmede son aşamaya gelindiği ve işlem büyüklüğünün 300 milyon dolar olması beklendiği belirtilmişti.

İşlem, normal anlaşma şartlarına ve yasal onaylara tabi ve 2019'un ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Türk Enerji Devi Ulusoy Elektrik, ABD'li firmaya satıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusoy Elektrik'in patronu Sait Ulusoy'a başarılarından ötürü iki ödül birden vermişti

VERGİ REKORTMENİ ULUSOY ELEKTRİK ÖDÜLE DOYMUYORDU

Ulusoy Elektrik, yarattığı istihdam olanakları, üretim ve ihracat potansiyeli, yaptığı Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla ülkemize değer katan en önemli firmalardan biri olarak Kurumlar Vergisi ve Ar-Ge Merkezi dalında 2 ödüle değer görülmüştü.

22 Ocak 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Saray'ında gerçekleşen ödül töreninde Ulusoy Elektrik Kurucusu Sait Ulusoy'a ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti..

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin