Türk askeri, ABD üssünü vurdu iddiası: Peş peşe açıklamalar geldi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Türk askeri, ABD üssünü vurdu iddiası: Peş peşe açıklamalar geldi

Son dakika.. Suriye'de ABD özel kuvvetlerine ait bir gözlem noktasının TSK tarafından vurulduğu iddia edildi. İddialarından ardından hem Pentagon'dan hem de Türkiye'den ardı ardına açıklamalar geldi. Milli Savunma Bakanlığı, ABD'nin gözlem noktasına 1 km mesafedeki terör hedeflerine atış yapıldığını duyurdu. Pentagon'dan yapılan açıklamada ise bir patlama meydana geldiği ve patlamanın detaylarına ilişkin bilgi toplamaya devam ettikleri söylendi.

Takip Et

Son dakika haberine göre Türk askeri, ABD askerine ait gözlem vurduğu öne sürülüyor.. İddiaların ardından Pentagon ve Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden peş peşe açıklamalar geldi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, Suriye’de Ayn el-Arap (Kobani) yakınlarında ABD askerlerine ait bir gözlem noktasının yakınlarında patlama olduğunu, ancak bu patlamanın kimler tarafından gerçekleştirildiğini henüz tespit edemediklerini belirtti. Patlamanın detaylarına ilişkin bilgi toplamaya devam edildiği belirtildi.

MSB: ATIŞLARIN YAPILDIĞI BÖLGE ABD GÖZLEM NOKTASINA 1 KM MESAFEDE

Milli Savunma Bakanlığı ise meşru müdafaa kapsamında karşılık verilerek atışların yapıldığı terör mevzilerinin ABD'nin gözlem noktasına 1 km uzaklıkta olduğunu ve ABD'nin gözlem noktasına ise herhangi bir atışın ise söz konusu olmadığını bildirdi. Bakanıktan yapılan açıklamada şu ifadeler eyer verildi; ABD gözlem noktasının yaklaşık 1000 metre güney batısındaki tepelerden Suruç'un güneyindeki sınır karakollarımıza Doçka ve havan tacizleri yapılmıştır. Meşru müdafaa kapsamında karşılık verilerek atışların yapıldığı terör mevzileri ateş altına alınmıştır. ABD'nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu değildir. Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve Koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin