Tüm okullar İmam Hatip olsun' diyen AKP'li Boğa, torununu Fransız lisesine yazdırdı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Tüm okullar İmam Hatip olsun' diyen AKP'li Boğa, torununu Fransız lisesine yazdırdı

Türk eğitim sistemi İmam Hatip baskısı altında tahrip ediliyor.. AKP Hükümeti döneminde İmam Hatip'e dönüştürülen okulların doluluk oranları sadece yüzde 27 seviyelerinde kaldı. Veliler çocuklarının geleceği için daha iyi bir eğitim mücadelesi verirken 'Bütün okullar imam hatip olsun' diyen AKP Muğla milletvekili Ali Boğa’nın kendi torununu Fransız lisesine yazdırdığı ortaya çıktı.

Takip Et

Türkiye'de eğitim sistemi İmam Hatip baskısıyla eziliyor. Aileler çocuklarının daha iyi bir eğitim alabilmeleriiçin mücadele ediyor. Parası olanlar çocuklarını Yabancı ülkelere gönderiyor veya Türkiye'deki yabancı kolejlere yazdırırken AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa 'Bütün okullar İmam Hatip olsun' çıkışı yaptı.

"TÜRKİYE GELİŞMESİN, ÖĞRENMESİN, GERİ KALSIN, ÇAĞ DIŞI KALSIN"

Ekonomide, sosyal yaşamda, sanat, teknolojide, felsefede ve her alanda  modern çağa ayak uydurmak ve geri kalmamak için bir ülke, mutlaka ama mutlaka nitelikli ve bilimsel metalara dayalı bir eğitim sistemine ihtiyaç duyuyor; Bunun bilincinde olduğu anlaşılan AKP Muğla milletvekili Ali Boğa'nın kendi torununu bir çok methettiği bir İmam Hatip Liseine değil de Fransız lisesine yazdırdığı ortaya çıktı.

4+4+4'ün GİZLİ NİYETİ

AKP’li Ali Boğa, 22 Ağustos 2012 tarhinde Muğla’da katıldığı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin pilav günü etkinliğinde, “Şu anda bir şans geçti elimize. Biz bütün okulları, elbette bu okulların kaydında kuydunda sayıyı artıracağız. Ama bütün okulları imam hatip okulu yapma şansını elde etmiş durumdayız. 4+4+4’ten sonra Kuranı Kerim ve peygamberimizin hayatının seçmeli ders olmasından sonra bu şansımız var” diye konuşmuştu. 

Boğa'nın bu açıklamalarının üzerinden 7 yıl geçti ve bugün gelinen noktada 'Kuranı Kerim ve Peygamberimizin hayatı' seçmeli değil mecburi ders. İmam Hatip okullarının Türk eğitim sistemindeki yeri ve etkisi ortada! Peki, İmam Hatip okullarıyla yapılmak istenen ne?

Şeriatı savunan ve isteyen, sözde dindar, sorgulamayan, düşünmeyen, üretmeyen-tüketen ve en tehlikelisi de doğruyu yanlışı ayırt etmeden sadece biat eden bir nesil mi yoksa!

TORUNA FRANSIZ MÜFREDAT

Ali Boğa’nın, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda uzman olarak görev yapan kızı Tuğba Hatipoğlu’ndan torunu M.H. Ankara’da Fransa eğitim bakanlığına bağlı olarak Fransız müfredatıyla eğitim veren Charles de Gaulle Lisesi’nin (Lycée Français Charles de Gaulle) anasınıfından başlamış.

Milletvekili Ali Boğa’nın torunu, anasınıfına Charles de Gaulle’de başlamış ve ilk eğitim ve orta öğrenimini burada tamamlamış.

TÜRK MÜFREDATI DEĞİL, TAMAMEN FRANSIZ DEVLETİNE BAĞLI

Charles de Gaulle, uzun yıllardır Ankara’da tamamen Fransa devletine bağlı olarak eğitim veriyor. Anasınıfından lise son sınıfa kadar öğrenci alıyor. Okulda anasınıfından başlayarak eğitim dili tamamen Fransızca.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin