Trump'tan Türkiye'ye 'Küstah' Tehdit, Türkiye'den sert tepki


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Trump'tan Türkiye'ye 'Küstah' Tehdit, Türkiye'den sert tepki

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından Türkiye'ye yönelik tehdit gibi küstah bir paylaşımda bulundu.. Trump'ın skandal mesajına Türkiye'den peş peşe çok sert tepkler geldi.. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kimse Türkiye'ye ne yapacağını dikte edemez derken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, ucuz tehditlere karşı tahammüllerinin olmadığını söyledi.

Takip Et

TÜRKİYE VE ABD ARASINA BİR KEZ DAHA 'PAPAZ BRUNSON' GERİLİMİ

ABD'nin tartışmalı Başkanı Donald Trump, dün tahliye edilip hakkında adli kontrolle ev hapsi kararı verilen ABD'li rahip Andrew Brunson hakkında yaptığı açıklamada, “ABD, Türkiye’ye Brunson’un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak” ifadesini kullandı

Trump'tan Türkiye'ye 'Küstah' Tehdit
Trump'tan Türkiye'ye 'Küstah' Tehdit

Donals Trump, Twitter’dan şu açıklamayı yaptı;

"ABD, Türkiye'ye büyük Hristiyan, aile adamı ve mükemmel bir insan olan Pastör Andrew Brunson'un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!"

Trump'tan Türkiye'ye 'Küstah' Tehdit, Türkiye'den sert tepki
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kimse Türkiye'ye ne yapacağını dikte edemez

TÜRKİYE'DEN TEPKİ YAĞDI: UCUZ TEHDİTLERE KARŞI TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından ABD Başkanı Trump’ın Rahip Andrew Brunson hakkında yaptığı açıklamaya karşılık "Kimse Türkiye'ye ne yapacağını dikte edemez. Hukuk kuralları herkes için geçerlidir" dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Trump'ın tehditkar açıklamalarına, "ABD Türkiye'ye tehditler savurarak bir netice alamaz. Tehditkar dilin kabul edilmesi mümkün değil" sözleriyle yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, ucuz tehditlere karşı tahammüllerinin olmadığını söyledi.

Trump'tan Türkiye'ye 'Küstah' Tehdit, Türkiye'den sert tepki
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, ucuz tehditlere karşı tahammülümüz yok..

İBRAHİM KALIN: TEHDİTKAR DİLİN KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun bu açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan da açıklama geldi.

Kalın, “Amerika Birleşik Devletler yönetiminin açıklamalarının, bir NATO müttefiki olan ülkemize yönelik kullanılan tehditkar dilin kabul edilmesi mümkün değildir. FETÖ konusunda bugüne kadar hiçbir adım atmayan Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek, Türkiye'ye karşı tehditler savurarak netice alamayacağını bilmelidir. Amerika Birleşik Devletleri, kendi çıkarlarına ve müttefiklik ilişkimize daha çok zarar vermeden, bir an önce tavırlarını gözden geçirerek yapıcı bir zemine dönmelidir” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin