Trump: Kaşıkçı'nın Öldüğünün Açıklanması Büyük Bir Adım


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Trump: Kaşıkçı'nın Öldüğünün Açıklanması Büyük Bir Adım

Son dakika.. Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki konsolosluk binası içinde öldürüldüğünü resmen açıkladı.. ABD Başkanı Trump, konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucu öldüğü duyurulan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili Riyad yönetiminin açıklamasının büyük bir adım olduğunu söyledi.

Takip Et

ABD başkanı Donald TRump, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda çıkan arbede sırasında öldüğü açıklanan kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında bir açıklama daha yaptı. Trump, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili açıklamasının 'güvenilir' olduğunu, konu ile ilgili olarak soruşturma konusunda ABD Kongresi ile çalışmayı sürdüreceğini söyledi.

'SUUDİ ARABİSTAN'IN AÇIKLAMASI BÜYÜK BİR ADIM'

Riyad yönetiminin açıklamasının büyük bir adım olduğunu söyleyen Trump, 'Ancak kendi değerlendirmemiz henüz bitmedi. Şu anda bir sonuca varmak için erken.' dedi.

ABD Başkanı Trump

SUUDİ VELİAHT PRENS SELMAN İLE GÖRÜŞECEK

Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı açıklaması için, 'Suudilere bazı sorularımız olacak. Bu konuda Kongre ile birlikte çalışacağız.' ifadelerini kullanan Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştükten sonra kararlarını açıklayacaklarını anlattı.

KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLMESİYLE İLGİLİ TUTUKLAMALAR ÇOK ÖNEMLİ

'Suudi Arabistan'a İran'a karşı denge unsuru olarak ihtiyacımız var' diyen Trump ayrıca, Riyad yönetiminin Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili yaptığı tutuklamaların 'çok önemli olduğunu' belirtti.

Cemal Kaşıkçı

BEYAZ SARAY BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cemal Kaşıkçı'nın öldüğü yönündeki açıklamanın ardından Beyaz Saray da bir açıklama yaparak, Kaşıkçı'nın ailesi, nişanlısı ve dostlarına başsağlığı diledi. Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, ABD'nin Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili uluslararası soruşturmaları yakından izlediğini, adil yargı sürecine ve gerekli şeffaflığa uygun olarak adaleti savunacağını belirtti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin