Trump: İran'daki uçak yanlışlıkla düşürülmüş olabilir


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Trump: İran'daki uçak yanlışlıkla düşürülmüş olabilir

İran'ın Irak'taki ABD hedeflerine saldırdığı gece düşen ve 176 kişinin ölümüne neden olan Ukrayna Havayollarına ait uçakla ilgili İngiltere ve ABD'den peş peşe açıklamalar yapıldı. İngilizler ellerindeki raporların endişe verici olduğunu belirtirken, Donald Trump, Çok kötü bir hissim var. Birileri hata yapmış olabilir. Tahran'da düşen Ukrayna uçağı yanlışlıkla düşürülmüş olabilir. dedi..

Takip Et

SON DAKİKA..

TAHRAN'DA 176 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ.. UÇAK YANLIŞLIKLA DÜŞÜRÜLMÜŞ OLABİLİR

Reuters’ta yer alan habere göre, hükümet sözcüsü, Başbakan Johnson’ın soruşturmayla ilgili, “Şeffaflık ve güvenilirlikle yürütülmeli” çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Trump İran'daki uçak yanlışlıkla düşürülmüş olabilir
Trump İran'daki uçak yanlışlıkla düşürülmüş olabilir

“RAPORLAR OLDUKÇA ENDİŞE VERİCİ”

Uçağın terörist bir saldırının hedefinde olup olmadığı sorusuna ise hükümet sözcüsü, “Bu konuda spekülasyon oluşturmak istemiyorum ancak gördüğümüz raporlar oldukça endişe verici” yanıtı verdi.

ABD BAŞKANI TRUMP: YANLIŞLIKLA DÜŞÜRÜLMÜŞ OLABİLİR

Düşen uçakla ilgili ABD’li yetkililer ve ABD Başkanı Trump da açıklamalarda bulundu.

Trump açıklamasında “Birileri hata yapmış olabilir. Kötü bir şey olduğuna yönelik bir hissiyatım var” diyerek uçağın İran ordusu tarafından düşürülmüş olabileceği imasında bulundu.

Trump İran'daki uçak yanlışlıkla düşürülmüş olabilir
Trump İran'daki uçak yanlışlıkla düşürülmüş olabilir

Reuters’a konuşan Amerikalı yetkililer ise “İran uçağı kazara düşürmüş olabilir, bu ihtimali değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

TAHRAN'DA DÜŞEN UÇAKTA 3 İNGİLİZ DE VARDI

Önceki gün Tahran’daki İmam Humeyni Havaalanı’ndan kalkan ve içerisinde 176 kişinin bulunduğu Ukrayna Uluslararası Havayolları’na ait uçak, kalktıktan kısa bir süre sonra düşmüştü.

Düşen uçakta 82 İranlı, 63 Kanadalı, 11 Ukraynalı, 10 İsveçli, 4 Afgan, 3 Alman ve 3 İngiliz vatandaşı ile 9 mürettabat bulunuyordu.

"İRAN HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ YANLIŞLIKLA DÜŞÜRDÜ"

Öte yandan Reuters haber ajansı hükümet yetkililerine dayandırdığı habere göre, ABD yönetimi uçağın bir füzeyle vurularak düşürüldüğüne emin. Reuters'ın haberinde Washington'ın uydu görüntüleri nedeniyle uçağın düşürüldüğüne inandığı ifade edildi.

ABD'li yetkililerin uçağın yüksek ihtimalle İran hava savunma sistemleri tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü düşündükleri belirtildi.

Reuters-Ajanslar

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin