TMMOB: THK uçaklarının satılması kabul edilemez


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
TMMOB: THK uçaklarının satılması kabul edilemez

Türk Hava Kurumu'na ait yangın söndürme uçaklarının da içinde yer aldığı 11 uçak ve 10 taşınmazın satış ihalesi hakkında TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından 13 Nisan 2020 tarihinde basın açıklaması yapıldı.

Takip Et

Emin Koramaz tarafından yapılan açıklama; Covid-19 salgını nedeniyle zorunlu hizmetler dışında neredeyse tüm kamu hizmetlerinin askıya alındığı ülkemizde, Türk Hava Kurumu (THK)’na ait yangın söndürme uçaklarının da içinde yer aldığı 11 adet uçak ve 10 taşınmazın satış ihalesinin 13 Nisan 2020 tarihinde yapılacağı açıklandı.

"KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ"

Bilindiği gibi, 2019 yılı yaz aylarında ülkemizin değişik bölgelerinde yoğun olarak yaşanan orman yangınlarında THK’nın yangın söndürme uçaklarını kullanmaması büyük tepkiye yol açmıştı. THK yetkilileri, yangın söndürme uçaklarının kullanılabilir durumda olmasına karşın Tarım ve Orman Bakanlığı’nın söz konusu ihaleyi THK’na vermediği için bu uçakları kullanamadıklarını ve atıl şekilde bekletildiğini açıklamışlardı. 2019 Ekim ayında ise THK’na kayyum atanmıştı.1925 yılında kurulan THK’nın atanmış kayyumlarca tasfiye edilerek orman yangınlarının özel şirketlere kâr sağlayacak bir fırsata dönüştürülmesi kesinlikle kabul edilemez.

TMMOB: THK uçaklarının satılması kabul edilemez
TMMOB: THK uçaklarının satılması kabul edilemez

"İHALE DERHAL İPTAL EDİLMELİDİR"

Bu nedenle, 13 Nisan 2020’de yapılacak satış ihalesi derhal iptal edilmelidir.Ormanlarımızın yönetimi ve orman yangınlarını önlemeye ilişkin kalıcı politikalar oluşturulmalıdır. Büyük orman yangını felaketlerinin önüne geçilmesi, yangınların yaratacağı doğal ve toplumsal yaraların sarılması için ormanlarımızı korumaya ve geliştirmeye yönelik “kamucu ormancılık politikaları” ivedilikle yaşama geçirilmelidir.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin