Binlerce TGB'li genç Anıtkabir'den 'Andımız' ile Türkiye'yi titretti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Binlerce TGB'li genç Anıtkabir'den 'Andımız' ile Türkiye'yi titretti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları devam ediyor.. Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Ulus'taki 1'inci Meclis Binası önünden, 'Andımıza sahip çık' sloganıyla Anıtkabir'e yürüyerek kutladı. Anıtkabir'e çıkan TGB'li grup burada Andımızı okudu ve 'Mustafa Kemal'İn Askerleriyiz' sloganı attı.. Türkan Saylan, sanatçılar Tarık Akan, Levent Kırca ve suikastlarda hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı'nın da aralarında bulunduğu isimlerin fotoğraflarını taşıyan TGB'liler çevredeki vatandaşlardan da büyük destek ve alkış geldi..

Takip Et

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye'nin 81 ilinden Ankara'ya gelen TGB üyeleri Ulus'taki Birinci Meclis Binası önünde toplandı. 'Andımız'a sahip çık' sloganıyla Anıtkabir'e doğru yürüyüşe geçen binlerce TGB'lilere çevredeki çok sayıda vatandaş da destek verdi.

TGB'Lİ GENÇLERE ÇEVREDEKİ VATANDAŞLARDAN BÜYÜK DESTEK VE ALKIŞ GELDİ

Binlerce TGB'li genç 'Andımıza sahip çık' sloganıyla Anıtkabir'e  yürüdü
Binlerce TGB'li genç 'Andımıza sahip çık' sloganıyla Anıtkabir'e yürüdü

'Andımız' ve 'Varlığımız Türk varlığına armağan olsun' yazılı pankartla yürüyüşe geçen binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları, Trabzon'da PKK'lı teröristlerce öldürülen Eren Bülbül, İzmir'de şehit edilen polis memuru Fethi Sekin, kumpas davaları sırasında tutuklanan ve bırakıldıktan sonra yaşamını yitiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Genel Başkanı Türkan Saylan, sanatçılar Tarık Akan, Levent Kırca ve suikastlarda hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı'nın da aralarında bulunduğu isimlerin fotoğraflarını taşıdı. 'Atatürk gençliği görev başına', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atan grup sık sık durarak 'Andımız'ı okudu. Yaklaşık bir saat süren yürüyüş sonunda Anıtkabir'e giren TGB üyeleri, Atatürk'ün mozolesini ziyaret edip saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin