Skandal: AKP'li belediye ATATÜRK'e saygısızlık yaptı ve CHP'yi suçladı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Skandal: AKP'li belediye ATATÜRK'e saygısızlık yaptı ve CHP'yi suçladı

Geçmişi ve kimliği belli olmayan bazı meczupların ATA'ya olan saygısızlıkları ve hakaretlerine bir yenisi daha eklendi. Kocaeli'nin AKP’li Çayırova ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı baş aşağı asıldı. Olayı görüntüleyen bir vatandaş "Belli ki birilerinden emir almışlar, bilerek yaptı kansızlar.." diyerek tepkisini gösterdi. Skandala imza atan belediyeden şaka gibi bir açıklama geldi ve 'uyarmadıkları gerekçesiyle' CHP zihniyeti suçlandı!..

Takip Et


Görüntü tepkilere neden olurken Çayırova Belediyesi'nden henüz bir açıklama yapılmadı.

Belediye binasına bayraklama çalışması yapan Çayırova Belediyesi, Atatürk'ün fotoğrafını baş aşağı astı.

Tepki yağıyor: AKP'li belediyeden ATATÜRK'e saygısızlık
Tepki yağıyor: AKP'li belediyeden ATATÜRK'e saygısızlık

YOĞUN TEPKİLER ÜZERİNE DÜZELTİLDİ

Uzun bir süre baş aşağı şekilde asılı kalan Atatürk fotoğrafı vatandaşlardan gelen yoğun tepki üzerine düzeltildi.

"BELLİ Kİ EMİR ALMIŞ KANSIZ MECZUPLAR"

Tepki yağıyor: AKP'li belediyeden ATATÜRK'e saygısızlık
Tepki yağıyor: AKP'li belediyeden ATATÜRK'e saygısızlık

Olayı görüntüleyenlerden Mehmet D. isimli vatandaş, 'Bayraklama işini yapan kişiler, hızlı bir şekilde afişleri açtıktan sonra kontrol bile yapmadan koşar adımlarla bina içine doğru gözden kayboldular.. Belli ki birilerinden emir almışlar, bilerek yaptı kansızlar ve hemen belediye binası içine kaçtılar.. Aslında kendilerini küçük ve komik düşürüyorlar. Kendinden ve milletinden bihaber 3-5 meczubun gerçekleştirdiği bu tür saldırılar Atatürk'ümüzün üzerine bir zerre bile konduramaz, sevgimizde ve saygımızda küçük bir azalma bile olamaz.. Allah bunu yapanlara akıl fikir versin..' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Çayırova Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Aziz Milletimizin en kutlu zaferlerinden birisi olan 30 ağustosu büyük sevinç, mutluluk ve coşkuyla yaşamak, gelecek nesillere hatırlatmak ve bu zaferin mimarı olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için belediyemizce yapılan afiş çalışması sırasında meydana gelen birkaç dakikalık da olsa kabul edilmez bir maalesef hepimizi derinden üzmüştür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatür’ün pasteri belediye personelimizce asılırken bir anlığına sehven ters sarkıtılmış olup daha sabitleme yapılmadan fark edilerek hızlı bir şekilde şekilde düzeltilmiştir.

Tüm bu hatanın yapılması, fark edilmesi ve düzeltilmesi 5 dakikayı daha bulmamıştır. Tüm bu olaylar yaşanırken olaya tanık olan, o kısa süre içerisinde olaya hiç bir müdalede bulunmayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini kısa süre de olsa ters asılmasını çirkin bir siyasi propagandaya dönüştürmeye çalışan, ilçemizde ve ülkemizde yapılan tüm güzel işleri manipüle etmeyi kendine adet edinmiş CHP zihniyeti de maalesef posterin düzeltilmesi konusunda uyarmak yerine yanlış algı oluşturmak için bu üzüntü verici olaydan keyif duymuş ve bundan siyasi çıkar ummuştur.

Olayın gerçeğine şahitlik etmelerine rağmen bu zihniyetin belediye işçilerini zor durumda bırakan bu davranışları her türlü edepten, ahlaktan ve siyasi etikten yoksundur. Zira olay yaşanır yaşanmaz ilgililer hakkında idari inceleme başlatılmıştır.

CHP ilçe başkanının milli bayramımız öncesinde yakmak istediği fitne ateşi ve durumdan vazife çıkararak yaptığı bu davranış maalesef kınanacak bir durumdur.

Vatanımızın düşman işgalinden temizlendiği günün anısına Milli Bayram ilan edilen 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutlarken, bu zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyoruz.”

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin