Susamam şarkısından rapçi Fuat: Biz yaraya tuz ektik, hiçbir korkum yok


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Susamam şarkısından rapçi Fuat: Biz yaraya tuz ektik, hiçbir korkum yok

Susamam dün yayınlandığı Youtube'de 8,5 milyon izlenme sayısını aştı. Sözleri ve gündemdeki etkisiyle tarihe adını altın harflerle yazdırdı denilebilir. Kendini arabesk müzikle ifade etmeye çalışan, ülke sorunlarıyla pek ilgilenmeyen 70'li ve 90'lı yıllar arası apolitik gençliğin aksine günümüz gençliği rap şarkıya yönelmiş durumda ve artık yeni nesil 'Susamam' örneğinde olduğu gibi daha politik eğilimler göstermeye başladı.. Şanişer ve arkadaşlarının Türkiye’nin gündemine oturan şarkısının açılışını yapan usta rapçi Fuat “Siyaseten bir baskı gelebilir. Biz gerçekten yaraya tuz ektik. Gelecekse de buyursunlar. Benim hiçbir korkum yok“ dedi.

Takip Et

Ezhel ve Şanışer ile birlikte 16 rapçinin Susamam şarkısı sosyal medyada dün yayınlandı.. 24 saatlik kısa süre içinde 8,5 milyonu aşan izlenme, çok sayıda beğeni ve paylaşım aldı. Şarkının sözleri ise deyim yerindeyse Türkiye gerçeklerine dem vurarak gündeme damga vurdu..

Sözcü'nün magazin servisinden Sercan Mercan'a konuşan Fuat Ergin, baskı gelebilir, korkmuyoruz dedi..

Şarkının açılışını yapan isim ise Türkçe rapin duayen ismi Fuat Ergin. Doğa, adalet, insan hakları, kadına cinayet, hayvan hakları gibi başlıklardan oluşan ve 14 dakikayı aşkın süren şarkı ile ilgili Fuat Ergin ile konuştuk.

İLGİLİ HABER

“YARAYA TUZ EKTİK”

Fuat Ergin, şarkıya gelen tepkiler, şarkının çıkış noktası, kendilerine yönelik bir baskı gelip gelmeyeceğine ilişkin şu şekilde konuştu:” Açıkçası bir etki bekliyorduk ama gündem o kadar çabuk değişiyor ki, o kadar çok şey oluyor ki ülkede, güme gitmesini de hiç istemedim. Bu şekilde de gündeme oturmuş olması, insanların sesi olabilmiş olmak, gerçekten mutluluk verici. Bu proje tamamen Şanışer'in fikriydi. 2-3 ay önce aradı beni sordu, ben hemen ‘Evet' dedim, çünkü gerçekten çok sevdiğim bir kardeşim, çok akıllı bir çocuk, çok yetenekli birisi. Çok da seviyorum. Çok mutlu olduk, nokta atışı olması bizi çok ihya etti. Bu şarkı projesi geldiğinde tamamen pozitif baktım. Çok büyük bir özveri ve emek gerekiyordu. Bunu başardı bu arkadaşlar. Biz de bir parçası olduk bunun. Siyaseten bir baskı gelebilir. Biz gerçekten yaraya tuz ektik. Gelecekse de buyursunlar. Benim hiçbir korkum yok. Ben korkuyla yaşayacak değilim. Benim fikirlerim ve yolum belli. İnsanlar bunu bir kere duydu ve müziğin nelere kadir olabileceğini insanlar gördü” dedi.

SUSAMAM ŞARKI SÖZLERİ

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin