Suriye küstahlığı: Esad ordusu, Türk askeri konvoyuna havadan saldırdı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Suriye küstahlığı: Esad ordusu, Türk askeri konvoyuna havadan saldırdı

Reuters, Türk konvoyunun İdlib'in Han Şeyhun bölgesine ilerlediği duyurdu. Türkiye'yi 'teröristlere silah taşımakla' itham eden Suriye haber ajansı SANA yaptığı küstah açıklamada, 'Han Şeyhun'da yenilgiye uğratılan teröristlere mühimmat götürülmesi, Suriye ordusunun militanları bitirmeye yönelik kararlılığını etkilemeyecektir' denildi. Öte yandan Reuters, Suriye İnsan Hakları Gözlemevine dayandırdığı haberde, Esad ordusunun Türk konvoyunun yakınlarına havadan saldırı düzenlediği aktarıldı. DHA, saldırının gerçekleştiği bölgeden ve Türk askeri konvoyundan ilk görüntüler, servis etti..

Takip Et

Yaklaşık 10 yıldır İç savaşın ve gerilimin bitmek bilmediği Suriye'den küstah bir açıklama geldi. Reuters haber ajansının son dakika gelişmesi şeklinde duyurduğu haberde Suriye devlet ajansı SANA kaynak gösterildi. SANA, Türk askeri konvoyunu 'teröristlere silah taşımakla' itham etti. ESAD'a bağlı askerler Türk konvoyu bögesini havadan vurdu..

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: 3 SİVİL ÖLDÜ, 12 KİŞİ YARALANDI

Milli Savunma Bakanlığı "İdlib'de 9 Numaralı Gözlem Noktası'na intikal esnasında konvoyumuza bir hava saldırısı düzenlenmiş, 3 sivil ölmüş, 12 sivil yaralanmıştır. Mevcut anlaşmalara ve Rusya ile aramızdaki iş birliği ve diyaloga aykırı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.
 

Suriye küstahlığı: Esad ordusu, Türk askeri konvoyuna havadan saldırdı
FOTO: DHA - Esad ordusu, Türk askeri konvoyuna havadan saldırdı

"TERÖRİST KALINTILARINI AVLAMA KARARLIĞINI ETKİLEMEZ"

Suriye Dışişleri Bakanlığı’na dayandırılan açıklamada Türkiye’den bir konvoyun İdlib’in Han Şeyhun bölgesine doğru ilerlediği belirtilirken oldukça küstah ifadeler kullanıldı. SANA’ya konuşan Suriye Dışişleri Bakanlığı kaynakları, “Bu saldırgan tutum Suriye ordusunun, terörist kalıntılarını avlama kararlılığını etkilemeyecektir” denildi.

Suriye küstahlığı: Esad ordusu, Türk askeri konvoyuna havadan saldırdı
FOTO: DHA - Esad ordusu, Türk askeri konvoyuna havadan saldırdı

SURİYE’DEN KRİTİK AÇIKLAMA GELDİ

Reuters’ın son dakika haberi olarak geçtiği haberde ise bölgede yaşanan gerilimin boyutu gözler önüne serildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin açıklamasına yer verilen haberde, “Suriye’nin kuzeybatısındaki Türkiye konvoyunun yakınına hava saldırısı düzenlendi” ifadesi kullanıldı.

Merkezi İngiltere’de olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin açıklamasında konvoyun otoyolda durduğu belirtildi.

DHA’nın haberinde ise Suriye’de rejim güçlerinin bombardımanının İdlib’de gece boyunca devam ettiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Han Şeyhun bölgesinde bulunan 9 ve 10 No’lu gözlem noktalarına sabah saatlerinde gönderdiği takviye araç ile personelin bulunduğu konvoyun geçiş güzergahı da savaş uçaklarıyla vuruldu.

Maaret el Numan ve Han Şeyhun arasındaki yolun hedef alınması nedeniyle TSK konvoyu, ilerleyemedi. Bunun üzerine konvoy, güvenli noktada durduruldu. Maaret el Numan ve Han Şeyhun kırsalındaki yerleşim alanları ile yollar, savaş uçaklarıyla vuruluyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin