Suriye Devlet televizyonu: Düşman hedefleri düşürüldü


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Suriye Devlet televizyonu: Düşman hedefleri düşürüldü

Son dakika... Suriye devlet televizyonu: Şam hava sahasına giren düşman hedefler, hava savunma sistemleri tarafından vurularak düşürüldü.. Ülkenin resmi haber ajansı SANA ise, İşgal altındaki Golan'dan füzeler ateşlediğini duyurdu..

Takip Et

Son dakika haberine göre, Suriye devlet televizyonu, başkent Şam semalarında hava sahasına giren 'düşman hedeflerin' Suriye hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü bildirdi.

Ülkenin resmi haber ajansı SANA ise, "Düşman füzeleri işgal altındaki Golan'dan geldi" dedi.

Golan Tepeleri nerede?
İsrail'in 1967'de işgal, 1981'de de ilhak ettiği Doğu Akdeniz'in en stratejik ve en verimli su kaynaklarına sahip Suriye'ye ait Golan Tepeleri, toplamda 1800 kilometrekarelik tepelik bir alanı içeriyor.

Güneyinde Yermuk Nehri, batısında Taberiye Gölü (Celile Denizi) ve Hula Vadisi, kuzeyinde Hermon Dağı, doğusunda ise zengin akarsu yataklarına sahip Rakka Vadisi ile çevrili bir plato olan Golan Tepeleri'nin 1200 kilometrekarelik kısmı İsrail'in fiili işgali altında bulunuyor.

TRUMP'TAN YÜZYILIN İŞGAL PLANI VE GOLAN TEPELERİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın dünya kamuoyunun tüm tepki ve hukuka aykırılığı uyarılarına rağmen işgal altındaki Golan Tepeleri'ni "İsrail toprağı" olarak gördüklerini açıklamasının ardından gözler yeniden bu bölgeye çevrilmişti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin