Şu an saat kaç? Saatler geri alındı mı? 27 Ekim 2019 Pazar


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Şu an saat kaç? Saatler geri alındı mı? 27 Ekim 2019 Pazar

Yaz saati uygulamasının sona ermesiyle birlikte, Avrupa kış saatine geçiş yapıyor ve saatler 1 saat geri alınıyor. Türkiye'de ise tüm eleştirilere rağmen AKP hükümetinin ısrarlı tavrı devam ediyor ve yaz saati uygulaması devam ediyor. Türkiye'de, mobil telefonlar ve bilgisayarlarda güncellemelerin açık olması ise saatlerin otomatik olarak 1 saat geri alınmasıyla kafa karışıklığına neden oluyor. Türkiye'de 'saat kaç', 'saatler geri alındı mı?' sorusu da sosyal medyada kullanıcıların en çok sorduğu sorular arasında.

Takip Et

Türkiye'de 3 yıldan bu yana yaz saati uygulaması tüm yıl devam ederken Avrupa her yıl yaz saati ve kış saati uygulamasını devreye sokuyor. Bu yıl da Avrupa'da bu gece saatler 1 saat geri alınacak ve kış saati uygulamasına geçilecek. Bu nedenle Türkiye'de mobil telefonlarda ve masaüstü bilgisayarlarda saat ayarı otomotik olanların saati de 1 saat geri alınacak.

"ŞU AN SAAT KAÇ?"

Bu nedenla kafa karılıklığı yaşanacak. Sabah erken saatte yola koyulacak olan vatandaşlar şimdi "Şu an saat kaç?" sorusuna cevap arıyor.

TÜRKİYE'DE SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Kış saati uygulaması kapsamında bazı ülkelerde 27 Ekim Pazar günü saatler bir saat geri alınacak. Türkiye'de 7 Eylül 2016 tarihi itibariyle yaz uygulaması sürekli hale getirilmişti yani Türkiye'de kış saati uygulaması uygulanmayacak. Dolayısıyla saatler geri alınmayacak.

SAAT KAÇ?

Türkiye’de saatler geri alınmadı. Doğru saati öğrenmek için TRT resmi internet sitesini veya manuel saatlerinizi (kol saati, duvar saati vb.) kontrol edebilirsiniz.

TÜRKİYE ARTIK GMT+3 / UTC+3 ZAMAN DİLİMİNDE

GMT yani Greenwich Mean Time, başlangıç meridyeni olarak Londra’nın güney doğusundaki Greenwich banliyösünden alır. UTC ise eş güdümlü evrensel zaman olarak tanımlanır ve atomik olarak hesaplanır ve güneş zamanına göre hesaplananan GMT’den daha hassastır. Ancak GT ile arasındaki fark oldukça küçüktür ve günlük kullanımı etkilemez.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin