Sözde okul müdürü Selamettin Demirhan görevden alındı


yayincilar/altan-adacay/altan-adacayx60.jpg Kaynak: Altan Adaçay
Sözde okul müdürü Selamettin Demirhan görevden alındı

FOX Haber'de Fatih Portakal'ın gündeme getirdiği şoke eden İzmir Marşı ve 10. Marşı olayında yeni bir gelişme yaşandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise, "Vali Bey, inceleme ve soruşturma sonunda gerekenin yapılması talimatını verdi. Okul müdürüyle ilgili inceleme ve soruşturma başlattık" açıklaması yaptı.. Skandal olayın hedefindeki sözde Okul Müdürü Selamettin Demirhan'ın görevden alınması talep ediliyor.

Takip Et

İzmir'in en eski ve en köklü okullarından Atatürk Lisesi'nin mezuniyet töreninde öğrencilerin, Onuncu Yıl ve İzmir Marşı okumasına engel olmak isteyen okul müdürü Selamettin Demirhan hakkında idari soruşturma başlatıldı.

GÖREVDEN ALINMALI.

İzmir'de 130 yıllık Atatürk Lisesi'nin mezuniyet töreninde Okul Müdürü Selamettin Demirhan'ın öğrencilerin İzmir Marşı'nı okumasına izin vermemesine tepkiler sürüyor. İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği üyesi binlerce kişi, lisenin önünde toplanarak, "Onuncu Yıl" ve İzmir Marşı"nı okudu. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atan kalabalık, Müdür Demirhan'ın görevden alınmasını istedi.

 

İzmir Atatürk Lisesi Müdürüne İzmir Marşı tepkisi çığ gibi artıyor..
Atatürk Lisesi müdürünün İzmir Marşı yasaklamasına karşı binlerce İzmirli müdürü protesto etti.

 

FATİH PORTAKAL GÜNDEME GETİRDİ, TEPKİLER ÇIĞ GİBİ ARTTI

FOX Haber'in başarılı sunucu gazeteci ve yazar Fatih Portakal, 2 hafta önce İzmir Atatürk Lisesi'nde bir etkinliğe katıldığını ve o sırada bu müdürle tanıştığını belirttirken, "Bu insanın elini sıkmıştım, bu düşüncede bir insan olduğunu bilseydim sıkmazdım.. ve şimdi o eli geri alıyorum.." dedi.

 

İzmir Marşı ve 10. YIl Marşı tepkisi Fatih Portakal
Fatih Portakal müdürün ayıbını ortaya çıkarmıştı

 

PORTAKAL ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ;

"2 hafta önce bir etkinlik için birlikteydim. Maalesef bu kişinin elini sıktım. Böyle davranacağını bilseydim o eli sıkmazdım. Şimdi o eli geri alıyorum. İzmir Atatürk Liseli olmak farklılıktır. Sizi de Cumhuriyet'in ilkelerini sahiplenmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal daha sonra "Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Atatürk devrimleri ve Onuncu yıl marşı siyasi slogan veya siyasi marş değildir. Lütfen öğrencilerden özür dileyin." sözleriyle müdüre çağrı yaptı..

CHP'Lİ VEKİLLER DE DESTEK VERDİ..

Eyleme destek veren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve Atila Sertel, dün İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile görüştüklerini söyleyerek, "Vali Bey bizi can kulağıyla dinledi. Milli eğitim müdürünü aradı ve 'Görevden alacaksınız' dedi. Biz de müdür görevden alınıncaya kadar eyleme devam edeceğiz" diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SORUŞTURMA BAŞLATTIK..

Konuyla ilgili Habertürk'e konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise, "Vali Bey, inceleme ve soruşturma sonunda gerekenin yapılması talimatını verdi. Okul müdürüyle ilgili inceleme ve soruşturma başlattık" dedi.

Kaynak: Altan Adaçay

Youtube Kanalımızı Takip Edin