Sözde astsubay Rafi Hasan Ceran görevden alındı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Sözde astsubay Rafi Hasan Ceran görevden alındı

Sosyal medyada hesabından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk videolarına hakaret ve iftira içerikli yorum yapan 'sözde astsubay' Rafi Hasan Ceran’ın, Atatürk için 'İngiliz ajanı' demesine tepki yağmıştı… İçişleri Bakanlığı’nın devreye girmesiyle Kars Valiliği Ceran’ın görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Takip Et

Facebook’ta Ankara Atatürk videolarına hakaret ve iftira içerikli yorum yapan asker Rafi Hasan Ceran’ın, İçişleri Bakanlığı’nın devreye girmesiyle Kars Valiliği Ceran’ı görevinden uzaklaştırdı.

Sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Rafi Hasan Ceran adlı jandarma astsubay ekşisözlük, Twitter ve Facebook gibi tüm sosyal medya platformlarında tepkilerin hedefi olmuştu

Sözde astsubay Rafi Hasan Ceran görevden alındı
Sözde astsubay Rafi Hasan Ceran görevden alındı

Haziran ayından itibaren Kars Arpaçay Doğruyol Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görev yapan Rafi Hasan Ceran’ın sosyal medya hesabındaki paylaşımlarda muhalefet partililere de çirkin ithamlar bulunduğu görüldü

TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyada Ankara Hasanoğlan Köy Enstitüsü adlı profilin paylaştığı Atatürk videolarına yorum yapan jandarma astsubay Rafi Ceran’ın, Atatürk için ‘İngiliz ajanı’ demesi tepki toplamıştı. Atatürk’le ilgili gerçekleri söylemek için Koruma Kanunu’nun kaldırılması gerektiğini söyleyen Rafi Ceran, yorumlarının ortaya çıkmasının ardından Facebook hesabını kapattı, daha sonra tekrar açtı.

 Rafi Ceran’in ithamlarına sosyal medyada tepki yağdı. İşte o tepkilerden bazıları:

“Alenen kulaktan dolma bilgilerle siyasi propaganda yapan mesleğinin gerektirdiği disipline ve duruşa sahip olmayan Atatürk düşmanı bir astsubay. Düşmanlığını daha da nefretle sunabilmek için Atatürk’ü koruyan yasaların kaldırılmasını salyalarını akıtarak beklemektedir.”

“Hakkında bir an önce adli ve idari cezai yaptırımlar uygulanması gereken biridir. Ben askerliğini jandarma olarak yapan biriyim. Bu ve bunun gibi karakter yoksunlarının Türk ordusunda yeri yok.”

“Ordumuzda bunun gibiler her zaman vardı ve ileride de olacaklar. Önemli olan bu hamamböceklerinin kaynağını yok etmek. Dinlere inanmak başka iş. Gelenek var, âile var, yetişme var. Ama nurslu said’e, tarîkatlara, ışidciler’e inananlardan ülkeye ne hayır gelir? Muhtemelen, bu rezil herif, benzeri milyonlarca insan gibi, ne din bilir, ne dil bilir, ne târih bilir. Osmanlıcılık oynar dururlar. Bu ülke ne zaman salaklıklardan kurtulur ve temizlenir, görebilecek miyim?”

“Aşağılık herif. Bu Feto ağızlı astsubay derhal görevinden el çektirilmelidir. Korkudan sosyal medya hesabını kapatıp, inine çekilmiştir. Tıpkı korkudan İngiliz gemisine binip kaçan dedeleri gibi.”

KARS VALİLİĞİ: GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Kars Valiliği ise tepkilerin ardından yaptığı açıklamada, “Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Rafi Hasan Ceran’ın sosyal medya hesabından devlet büyükleri aleyhine ve görev alanı dışında yapmış olduğu paylaşımlarla ilgili olarak hakkında disiplin soruşturması başlatılmış olup soruşturmanın selameti açısında 2 Temmuz 2020 günü görevden uzaklaştırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

İşte o açıklama:

Sözde astsubay Rafi Hasan Ceran görevden alındı
Sözde astsubay Rafi Hasan Ceran görevden alındı
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin