Sözcü için skandal FETÖ kararı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Sözcü için skandal FETÖ kararı

Son dakika... FETÖ'nün hedefindeki, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz savunucusu Sözcü Gazetesi'nin “FETÖ’ye yardım” iddiasıyla aldığı ceza İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Takip Et

Sözcü Gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın “FETÖ’ye yardım” iddiasıyla aldığı ceza İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi tarafından onandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararları onadı, dosya Yargıtay’a gönderilecek.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gazete çalışan ve yazarları için öngördüğü cezalar şöyleydi:

Sözcü yazarı Emin Çölaşan: 3 yıl 6 ay 15 gün
Sözcü yazarı Necati Doğru: 3 yıl 6 ay 15 gün
Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz: 3 yıl 4 ay
Sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin: 3 yıl 4 ay
Sozcu.com.tr Haber Koordinatörü Yücel Arı: 2 yıl 1 ay
Sözcü gazetesinin muhabiri Gökmen Ulu: 2 yıl 1 ay
Sözcü gazetesinin muhasebe görevlisi Yonca Yücekaleli: 2 yıl 1 ay

İŞTE BASIN VE HUKUK TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇEN SÜRECİN HİKAYESİ

Kurulduğu günden buna Atatürk çizgisinden ödün vermeden yayın hayatına devam eden SÖZCÜ’ye, 19 Mayıs 2017’de operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren, gazetenin sahibi Burak Akbay, muhabir Gökmen Ulu, muhasebe elemanı Yonca Yücekaleli ve internet sitesi eski sorumlu müdürü Mediha Olgun hakkında “Örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birikte bilerek ve isteyerek yardım” suçlamasıyla dava açtı.

Hazırlanan ikinci bir iddianameyle bu kez SÖZCÜ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru ile gazetenin İnternet Sitesi Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Koordinatörü Yücel Arı hakkında da aynı suçlamadan dava açıldı.

Her iki dava da İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirildi. Sözcü'ye ilişkin kumpas davasında duruşma savcısı, gazetemizin yönetici ve yazarları hakkında, “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemişti.

Karar duruşmasında Hakim Akın Gürlek'in başkanlığını yaptığı mahkeme heyeti, yazar ve yöneticilerimize 2 yıl bir ay ile 3 yıl 6 ay 15 gün arasında değişen oranlarda hapis cezası verdi.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin