Soylu açıklama yapıyor: 7 kişi gözaltına alındı, 5 kişi aranıyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Soylu açıklama yapıyor: 7 kişi gözaltına alındı, 5 kişi aranıyor

İçişleri bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ikinci ortak basın açıklaması yaptı. Hain saldırıda şehit sayısının 13, 4'ü ağır 12 kişinin yoğun bakım olmak üzere 56 kişinin de yaralı olduğu açıklandı.. Saldırıya ilişkin kimlikleri belirlenen 7 kişinin gözaltına alınırken 5 kişinin de arandığı ifade edildi..

Takip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıya ilişkin olarak, "Özel halk otobüsüne vurmak suretiyle otobüsü vuran ve bu esnada da araçtaki bombalı düzeneği patlatan teröristin kimlik çalışmalarına devam edilmektedir. Şu anda hastanelerimizde 55 yaralımız var. Bu 55 yaralımızın 12'si yoğun bakımda, 6'sının ağır olduğu hastane yetkililerimizce bildirildi. 8 şehidimizin kimliği belirlendi.

İLGİLİ HABER

15 Temmuz'da Türkiye'yi istila edemeyenler bugün Türkiye'yi terörle yıldırmaya çalışmaktadır. Türkiye'de terör bitecektir ve biz bunda kararlıyız. Sabırlı olacağız ve bu sabırla birlikte bu terörü ortadan kaldıracağız. Terörün istediği umutsuzluk yaratmaktır buna müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizin, milletimizin başı sağolsun." açıklamasında bulundu.

"TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ"

İçişleri Bakanı Soylu saldırıya ilişkin yaptığı ikinci açıklamada, "Terör bizim kararlılığımızı etkileyemeyecektir. Yapacağımız şehitlerimizi duayla Kuran'la buluşturmaktır. İçimiz yanıyor, kardeşlerimizin şehadete yürümesi milletimizi büyük bir acıyla karşı karşıya bırakıyor. Saldırıda kimliği belli olan 8 şehidimiz var demiştim. Şimdi 12 şehidimiz adli tıbba intikal etmiş durumda. 1 şehidimizde hastanede. 13 şehidimiz var, toplam 56 yaralımız var. 12'si yoğun bakımda, 4'ü ağır. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı, teröristin kimliği belli" dedi.

İLGİLİ HABER

"TOPLUMU SABIRSIZ VE YILGIN HALE GETİRMEK İSTİYORLAR"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı açıklamada, "Değerli arkadaşlar hepimizin, milletimizin başı sağolsun. Bakanımızın ifade ettiği gibi şu anda hastanelerimizde 55 yaralı kardeşimiz var bunlardan 38'i Erciyes Üniversitesi'nde tedavi görüyor. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 9 yaralı kardeşimiz var. Geri kalan 8 kardeşimiz de 5 ayrı özel hastanede tedavi görüyorlar. 55 yaralımızdan 6'sının durumu ağır. Sağlık çalışanlarından Allah razı olsun. Hepimiz biliyoruz terörün maksadını. Bunlar toplumu sabırsız ve yılgın hale getirmek istiyorlar. Tekrar şehitlerimize rahmet, yaralılarımza acil şifalar diliyorum" dedi.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin