Son seçim anketi: İYİ Parti sürprizi. HDP ve MHP'ye baraj şoku


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son seçim anketi: İYİ Parti sürprizi. HDP ve MHP'ye baraj şoku

İYİ Parti'nin kurulmasının ardından ilk kez anket yapıldı.. Anket sonuçlarında İYİ Parti sürpriz yaptı.. Anket sonuçları MHP ve HDP için ise tam bir 'baraj' şoku.. Gezici Araştırma şirketinin Ekim'deki son anketinde eski MHP'li Meral Akşener'in kurduğu İyi Parti'nin olası bir erken seçime girmesi durumunda yüzde 19.5 oranında oy alabileceği, bu durumda AKP'nin oyunun yüzde 43.8'e gerilediği görüldü.. Akşener'in önümüzdeki günlerde tanınırlılığının artması, dik duruşu ve kadın kimliği sayesinde ciddi oranda oy artışı yapacağı ve merkez sağ seçmeni konsolide edebilecek potansiyele sahip olduğu belirtiliyor. İşte son anketten çarpıcı sonuçlar...

Takip Et

İYİ Parti'nin kurulmasıyla Türkiye belkide 2002 yılından bu yana bir ilk ile karşı karşıya kalacak... Akşener'in dik duruşu, kadın kimliği ve önümüzdeki günlerde tanınırlığının artmasıyla yakalayacağı ivme ve ciddi oy artışı Türk siyasetinde yeni bir aşamaya geçilmesi anlamına gelecek....

Reuters’ın Gezici araştırma şirketinden edindiği ankete göre, İYİ Parti’nin seçime girmesi durumunda katılımcıların yüzde 18.5’i CHP’ye, yüzde 8.8’i MHP’ye ve yüzde 7’si ise HDP’ye oy vereceğini söyledi.

ANKETE GÖRE MHP VE HDP BARAJ ALTINDA KALIYOR..

Enke tverilerine göre, MHP ve HDP TBMM’ye girmek için gerekli olan yüzde 10’luk barajın altında kalıyor. İYİ Parti’nin katılmadığı bir erken genel seçim olması durumunda ise katılımcıların yüzde 47.1’i AKP’ye, yüzde 26.8’i CHP’ye, yüzde 13.5’u MHP’ye ve yüzde 9.8’i de HDP’ye oy vereceğini kaydetti.

YÜZDE 60 MERAL AKŞENER VE İY PARTİ'Yİ 'İYİ' BULUYOR

16 Nisan referandum sonuçlarını en iyi tahmin eden iki şirket arasında yer alan Gezici araştırma şirketinin yaptığı anketin sonuçlarına göre; Türkiye genelinde 10-15 Ekim günlerinde 4.638 katılımcıyla yüz yüze görüşme metodu ile yürütülen araştırmanın hata payı güven aralığı sınırları içerisinde eksi artı yüzde 2.5 olarak belirtildi.
Murat Gezici araştırmaya göre katılımcıların yaklaşık yüzde 60’ının Akşener’in “siyasi duruşunu” olumlu olarak değerlendirdiğini, yüzde 32’sinin ise olumsuz bulduğunu ifade etti.

"HER KOŞULDA AKŞENER'E OY VERECEK YÜZDE 10'LUK KESİM VAR.."

Gezici açıklamasında, “Araştırmaya katılanların Akşener parti kurduğunda oy verip vermeyeceğine ilişkin dağılım incelendiğinde yüzde 10.1’i kesinlikle her koşulda oy vereceğini ifade ederken yüzde 19.1’i oy verebileceğini, yüzde 17.8’i kararsız olduğunu ifade etmektedir. Toplumun yüzde 50’sine yakın bu oran Akşener'in kurduğu partiye oy verme potansiyelinin büyüklüğünü gösteriyor.”

BUGÜN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ OLSA NE OLUR?

Kasım 2019’da yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın,
- Recep Tayyip Erdoğan yüzde 47.8,
- Meral Akşener yüzde 38,
- Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 14.9 oranında oy vereceği enket sonuçlarına yansıdı..

"AKŞENER'İN TANINIRLILIĞININ ARTMASIYLA OY ORANI DA CİDDİ ŞEKİLDE ARTACAK"

 Gezici, Akşener’in “kararlı ve dik duruşu” ile “kadın oluşunun” halk tarafından takdir gördüğünü belirterek, “Araştırmamızın sonuçlarına göre Akşener'in güven vermesi ve tanınırlılığının artmasıyla birlikte oy potansiyelinde ciddi artış olacağı gözlenmekte” dedi.

2002'DEN BERİ BİR İLK GERÇEKLEŞECEK: MERKEZ SAĞ SEÇMENİ YÜZDE 70

Anket sonuçları 2002 yılından bu yana ilk defa merkez sağ seçmeni milli duygularla konsolide edecek söylemleri Akşener’in kuracağı partide görebilme durumunu ortaya koyuyor.”

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin