YSK'dan Maltepe kararı: O Sandıklar Tekrar Sayılmayacak


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
YSK'dan Maltepe kararı: O Sandıklar Tekrar Sayılmayacak

İstanbul Maltepe'de 400 sandıktaki sayımın iptalinin ardından oy sayımı bu sabah 12 yerine 2 kurulla yeniden başladı. Toplamda 576 sandık sayılacaktı. Ancak YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptal yönündeki kararını kaldırdı. Yani 400 sandık yeniden sayılmayacak. Sadece 176 sandık sayılacak. Maltepe İlçe Seçim Kurulu'na yeni sayım kurulu oluşturma yetkisi de verildi.

Takip Et

İstanbul Maltepe’de oy sayımının iptalinin ardından oy sayımı bu sabah yeniden başladı. AKP ve MHP’nin itirazı üzerine sayım yapan kurul sayısı 12’den 2’ye düşürüldü. İşlemler saat 10:00’da başladı.
Kurul 576 sandığı sayacaktı.

13:30’A KADAR 16 SANDIK SAYILDI

Saat 10:00’dan 15:00’a kadar 26 sandığın sayım işlemi tamamlandı. Geriye 550 sandık kaldı.

YSK’DAN SON DAKİKA KARARI: 400 SANDIK SAYILMAYACAK

Ancak YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptal yönündeki kararını kaldırdı.

İLGİLİ HABER

YENİ SAYIM KURULU OLUŞTURMA YETKİSİ 

Maltepe İlçe Seçim Kurulu'na yeni sayım kurulu oluşturma yetkisi de verildi.

YSK CHP'NİN BAŞVURUSUNU HAKLI BULDU

CHP, İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etmişti.

Dilekçede, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi ve terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtilmişti.

Seçim sonrası alınan yeniden sayım kararlarına karşı CHP'nin yaptığı itirazın, YSK tarafından "Sayımların başlamış olması ve sayım başlayan yerlerde maddi gerçekliğin ortaya çıkıyor olması" nedeniyle reddedildiği hatırlatılan dilekçede, YSK'nin ayrıca, "Sayımların bir an önce tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınması"nı ilçe seçim kurulundan istediği kaydedilmişti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin