Son dakika: Wikipedia'ya erişim engeli kaldırıldı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Wikipedia'ya erişim engeli kaldırıldı

Son dakika. Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı açıklandı. Buna göre Wikipedia'nın erişime açılmasının önünde herhangi bir engel kalmadı. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, Anayasa Mahkemesinin kararı doğrultusunda hüküm verdi. Dünyanın en büyük 'Özgür Ansiklopedi'si Wikipedia, uzun bir aradan sonra penceresini yeniden Türkiye'ye açtı.

Takip Et

Son dakika: Wikipedia artık resmen özgür

Erişim engelinin kaldırılmasına yönelik bireysel başvuruları 26 Aralık 2019 tarihinde görüşen Anayasa Mahkemesi, bu engelin “ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna” karar verdi.

Bu gelişmenin ardından Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, Anayasa Mahkemesinin kararı doğrultusunda hüküm verdi.

BTK de yerel mahkemenin kararı sonrasında internet servis sağlayıcılarına durumu bildirdi ve Wikipedia’nın erişim engeli kaldırıldı.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Anayasa Mahkemesi(AYM) Genel Kurulu’nun Wikipedia’ya erişimin engellenmesine yönelik verdiği ifade özgürlüğünün ihlali kararı  ve gerekçesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından 3 yıla yakın bir süredir erişim engeli olan Özgür Ansiklopedi Wikipedia, erişime açıldı.

Son dakika: Wikipedia artık resmen özgür
Son dakika: Wikipedia artık resmen özgür

Türkiye’de erişime kapatılan Wikipedia’nın sahibi Wikimedia Vakfı, erişim yasağı nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunmuştu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin