Son dakika: Venezuela'da Askeri Darbe


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Venezuela'da Askeri Darbe

Son dakika haberi.. Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı. Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu "yerinden etme planı"nın son aşamasına geçildiğini duyurdu. Muhalif lider Guaido, orduya ve vatandaşlara Maduro'nun yetki gaspını sonlandırma çağrısı yaptı. Öte yandan Venezuela Devlet Başkanı Madura, 15 Temmuz hain darbe girişimi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokağa davet ettiği çağrının benzeriyle direniş çağrısı yaptı

Takip Et

Son dakika haberi...

Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

"'SOĞAKA ÇIKIN' ÇAĞRISI YAPILDI"

Venezuela’da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden ve ABD ile birlikte Avrupa ülkelerinin de tanıdığı Juan Guaido, askeri birlikleri ve Venezuela halkına "sokağa çıkın" çağrısında bulundu.

Son dakika: Venezuela'da Askeri Darbe
Son dakika: Venezuela'da Askeri Darbe


Venezuela'da halka ve askeri birliklere sokağa dökülmeleri için çağrıda bulunan Guaido, “Venezuela, siyasi bir çatışmaya gömüldü. Özgürlüğümüzü kurtarmak için birlikte sokağa çıkmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Son dakika: Venezuela'da Askeri Darbe
Son dakika: Venezuela'da Askeri Darbe


Başkent Caracas’ta arkasına aldığı üniformalı askerlerle çağrı yapan Guaido, hükümetin yetkilerini üstlenmek için şiddete başvurmadan mücadele edeceğini vurguladı. 

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu "yerinden etme planı"nın son aşamasına geçildiğini duyurdu. Muhalif lider Guaido, orduya ve vatandaşlara Maduro'nun yetki gaspını sonlandırma çağrısı yaptı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin