Son dakika: Ürdün ve Moritanya da Katar'la ilişkisini kesti


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Ürdün ve Moritanya da Katar'la ilişkisini kesti

Flaş gelişme.. Önemli bir Arap ülkesi daha Katar'a sırtını döndü.. Katar'a, yönelik diplomatik tecrit uygulayan ülkeler arasına Ürdün'de katıldı. Ürdün'de Katar sermayeli şirketlere ülkeyi terk etmeleri için 1 hafta süre tanındığı iddia ediliyor.. Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed el Mumami, Doha merkezli El Cezire'nin lisansını da iptal ettiğini bildirdi. Moritanya resmi haber ajansında (AMI), yer alan habere göre, Katar'ın mevcut politikalarını sürdürmekte ısrar etmesi nedeniyle diplomatik ilişkilerin kesildiği ifade edildi.

Takip Et

Son dakika.. Ürdün Katar'la olan tüm ilişkilerini diğer Arap ülkeleri gibi kesti.. Katar’a diplomatik tecrit uygulayan ülkeler arasına Ürdün’de katıldığını açıkladı.

Bölgedeki güvenliği tehlikeye attığı gerekçesiyle Katar'la her türlü diplomatik ilişkiyi kestiğini açıklayan ülkeler. Katar'a, terör örgütleri 'Müslüman Kardeşler' ve IŞİD destek, ayrıca İran'ın yanında durması nedeniyle aşağıdaki ülkeler tecrit uygulama kararı aldı. 

Katar'a tecrit uygulayan ülkeler:

- Suudi Arabistan,
- Birleşik Arap Emirlikleri (BAE),
- Mısır,
- Bahreyn,
- Yemen,
- Libya
- Maldivler
ve son olarak Ürdün.

Katar’la diplomatik ilişkilerini kesen ülkeler, Katar’da bulunan vatandaşlarına 48 saat içinde ülkelerine dönmeleri çağrısında bulunmuştu.

İLGİLİ HABER

MORİTANYA'DA İLİŞKİLERİ KESTİ

Moritanya resmi haber ajansında (AMI), yer alan habere göre, Katar'ın mevcut politikalarını sürdürmekte ısrar etmesi nedeniyle diplomatik ilişkilerin kesildiği ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moritanya İslam Cumhuriyeti'nin her zaman Arap çıkarlarını savunma konusunda güçlü bir duruş sergilediği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Katar'ın, Arapların ortak ilkelerine karşı geldiği, Arap ülkelerinde karışıklık ve huzursuzluğu yaymaya çalıştığı ve insani krizlerin yaşanmasına neden olduğu iddia edildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin