Son dakika: Türkiye'de Corona Virüs vakası 5'e yükseldi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Türkiye'de Corona Virüs vakası 5'e yükseldi

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, Türkiye'deki koronavirüs vakalarının 5'e yükseldiğini açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 9 Avrupa ülkesine 17 Nisan tarihine kadar uçuşların durdurulduğunu açıkladı

Takip Et

İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Sağduyulu olmalıyız.

Bilim kurulumuzda alınacak tedbirleri masaya yatırdık.

Sabah 2. vakayı paylaştık. 'Kesin olarak bekleniyordu' diyemeyiz ama hastamızın çevresini en başta gözetim altına almıştık. Yeni vaka bu çemberin içinde yer almaktadır. Bu iki vakanın belli bir sınır içinde çıktığını belirtmek istiyorum.

Mücadelemizin bir üstünlüğü var. Mevcut tabloda yayılımın olası sınırlarını biliyoruz.

Olayın Türkiye’deki seyri diğer ülkelere göre avantaj göstermektedir.

Dün 5 saat süren bir toplantı yaptık. Bu kapsamı çok geniş tutulmuş bir toplantıydı katılımcı sayısı 40’ın üzerindeydi.

İleriye dönük pek çok tedbir konuşuldu.

Yeni tedbirleri paylaşmak istiyorum;

Hastanelerimize ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz mesai saatleri içinde ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Mesai, saatleri dışında 1 kişiye izin verilecek.

İlaçlarını alan hastalarımızın ilaçlarını doğrudan alabilmelerini Aile Bakanlığımızla görüşüldü. Bir iki gün için bakanlığımız bir yaklaşımı deveye sokacak.

Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izne çıkacak.

Mart ve nisan aylarındaki etkinlikleri ertelemiş oluyoruz.

SABİM corona virüs danışma hattı kurmaya çalışıyoruz.

Şimdi 9 tane ülkeye daha yasak karar verildi. Önümüzdeki günlerde bu anlamda dinamik bir yapıyla alabileceğimiz kararları Cumhurbaşkanımızın iradesiyle gündeme taşımız oluruz. Bununla ilgili detayları birazdan söyleyeceğiz.


İlk 2 vakamızla aynı temas çevresi, aynı aile içinde 3 yeni tanı daha koyduk. 5 vakanın tamamı doğrudan bağlantılı. 5 vaka ile ilgili bu somut bilginin ardından dünyadaki tabloya bakmanızı istiyorum. 


Erken tedbirlerle vatandaşlarımız üç ay bu küresele salgından uzak tuttuk. Üstesinden geleceğimiz ilk şey virüsün yayılmasını engellemektir. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

Yapılan tüm çalışmalar takdire şayan olmuştur. Bilim Kurlu ve sağlık Bakanlığı’nın tüm önerileri uygulanmıştır Bugün 7 saat süren çalışmada önerileri sizlerle paylaşacağız. Özellikle dün yapılan toplantı bu hususlarla ilgili ne tarz önlemler alınacağı masaya yatırıldı.

Tedbirler Sağlık Bakanlığımızın öneriş doğrultusunda yapılmaktadır. Ceza infaz kurumundaki tüm personelin, kuruma girenlerin ateşleri ölçülecek. 14. günün sonunda diğer sınırlı alanlara aktarılması sağlanacak. Ceza infaz kurumları arasındaki nakillerin 2 hafta süreyle ertelendi. Açık ve kapalı tüm cezaevlerindeki görüşler iki hafta süreyle ertelenmiştir. İki hafta süreyle açık cezaevinde kalanların özel izin hakları ertelenmiştir. Bilim Kurulu’nun almış olduğu tüm kararlar sağlımız için önemlidir.

İş yurtları kapsamında dışarıda çalışan hükümlülerin diğer hükümlülerden ayrılması kararlaştırılmıştır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan

Marmaray’a hattımız gibi toplu ulaşım araçlarımızda gerekli dezenfekte işlemleri sürekli yapılmakta ayrıca sıkça temas edilen yerler dezenfekte edilmektedir. Aynı şekilde otobüs firmalarımıza ve mola verilen duraklarda işletmelere her türlü tedbir için talimatları verdik.

Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Tren hatlarımızda 13-15 Mart tarihlerinde ilave seferler koyduk. Böylece Yüksek Hızlı Tren hatları ve bölgesel trenlerde 14 350 ilave yolcu kapasitesi oluşturduk.

"9 AVRUPA ÜLKESİNE UÇUŞLAR DURDURULDU"

Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç, ve Hollanda’ya yapılan seferler yarın sabah 08’00’den itibaren 17 Nisan tarihine kadar durdurulacaktır. Bu tarih Sağlık Bakanlığı’nca ileriye veya geriye alınabilir. 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin