Son dakika: Türkiye, ABD'nin Skandal Mektubuna Yanıt Verdi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Türkiye, ABD'nin Skandal Mektubuna Yanıt Verdi

Son dakika haberi.. ABD'nin Türkiye'ye gönderdiği yaptırımlarla tehdit ettiği skandal mektubuna yanıt verildi.. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 'ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan’ın mektubuna bugün itibarıyla Milli Savunma Bakanı tarafından cevabi mektup gönderildi. Mektupta müttefiklik ruhuna uygun olmayan üslup ve yaklaşımdan duyulan rahatsızlık yeniden vurgulandı' denildi.

Takip Et

Milli Savunma Bakanlığ'ndan yapılan açıklamada;

"ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan'ın mektubuna bugün itibarıyla Milli Savunma Bakanı tarafından cevabi mektup gönderildi. (Akar'ın cevabi mektubu) Karşılıklı saygı ve dostluğa dayalı bir şekilde diyaloğun sürdürülmesinin ve sorunlara uygun bir çözüm bulunmasına yönelik çalışmalara devam edilmesinin önemi ifade edildi." cümlelerine yer verildi.

S-400 KRİZİ: TÜRK PİLOTLARIN EĞİTİMİ DURDURULDU

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderdiği mektupta “S-400’lerden vazgeçilmezse F-35 eğitimlerinin 31 Temmuz’da biteceğini ve F-35 ile ilgili yapılacak üst düzey toplantıya Türk yöneticilerin davet edilmemesinin değerlendirildiği belirtilmişti. Mektup sonrasında ABD’de Türk pilotlarının eğitimi durduruldu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin