Son dakika: Türk gemisi korsanlar tarafından kaçırıldı!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Türk gemisi korsanlar tarafından kaçırıldı!

Son dakika haberi... Türkiye'den hareket eden bir gemi Libya açıklarında göçmenler tarafından kaçırıldı. Türk mürettebatın bulunduğu geminin Malta'ya ya da Lampedusa adasına götürülmek istendiği ifade edildi. Öte yandan

Takip Et

22 Mart’ta Tuzla’dan kalkan Palau bayraklı tanker Libya açıklarında korsanlar tarafından kaçırıldı. Mürettebatın kaptanı Türk, dördü Hintli, biri ise Libyalı.

İtalya basınında yer alan haberlere göre; Türkiye'den Libya'ya yakıt taşıyan El Hiblu 1 adlı gemi, Akdeniz'de kurtardığı göçmenler tarafından kaçırıldı. 

Göçmen karşıtı Lig partisinin de lideri olan İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Metteo Salvini açıklamasında yaşananların "bir kurtarma operasyonu değil, artık bir korsanlık faaliyeti" olduğunu; geminin kurtarılması için Libya Sahil Güvenliği’ne harekete geçmeleri çağrısında bulunduklarını söyledi. Salvini ayrıca, geminin İtalyan limanlarına yanaşmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini de belirtti.

Gelişmeleri yakından takip eden sivil toplum kuruluşu Mediterranea Saving Humans, İtalya’ya limanlarını açma ve Cenevre Konvensiyonunun şartlarına uyma çağrısı yaparak, bu göçmenlerin korsan değil, sığınmacı olarak anılması gerektiğini belirtti.   

Salvini'nin açıklamalarının ardından konuyu değerlendiren Libyalı yetkililer, sahil güvenlik birimlerinin sorumluluk alanlarında çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Haberi doğrulayan Malta silahlı kuvvetleri, geminin rotasının gözlem altında tutulduğunu açıkladı.

Son dakika: Türk gemisi korsanlar tarafından kaçırıldı!
Son dakika: Türk gemisi korsanlar tarafından kaçırıldı!
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin