Son dakika: TSK, Tel Rıfat'ta kontrolü sağladı!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: TSK, Tel Rıfat'ta kontrolü sağladı!

Son dakika.. Afrin ve merkezinde destan yazan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Tel Rıfat'ta da kontrolü sağladığı iddia edildi.. Bölgedeki teröristleri tek tek etkisiz hale getiren TSK, Tel Rıfat'ta kontrolü tamamen ele geçirdi ve kenti teröristlerden temizledi..

Takip Et

SON DAKİKA: TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN TEL RIFAT'TA KONTROLÜ SAĞLADI

TSK ve ÖSO tarafından 20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı ile Afrin merkezi, 6 beldesi ve yüzlerce köyde kontrolün sağlanmasının ardından gözler, Afrin ile Münbiç arasında yer alan stratejik öneme sahip Tel Rıfat kasabasına çevrilmişti.

TERÖRİSTLER TEL RIFATTAN DA KAÇTI

Afrin’in ardından yeni hedef olarak belirlenen ve 2 yılı aşkın süredir terör örgütü PYD/PKK denetiminde olan Tel Rıfat’ı, dün geceden itibaren teröristler terk etti. Yerel kaynaklar, bu sabahtan itibaren Tel Rıfat’a giren ÖSO güçlerinin, teröristlerin kaçtığı kasabada direnişle karşılaşmayarak kontrolü sağladığını bildirdi.

Münbiç bölgesine giden teröristlerin terk ettiği Tel Rıfat’ta kontrolün sağlanmasının ardından TSK birlikleri tuzaklanmış patlayıcı arama, tarama ve imha çalışması başlattı. 

TEL RIFAT'IN ÖNEMİ

Tel Rıfat ilçesi, Afrin’in 21 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Suriye’yi, Türkiye üzerinden batı dünyasına bağlayan Kilis-Halep Karayolu’nun geçtiği Tel Rıfat, Minnag Havaalanı gibi önemli bir lojistik üs noktasına da ev sahipliği yapıyor.

Tel-Rıfat-Suriye
Afrin'in kontrol altına alınmasının ardından terör örgütü PYD'nin "Gerilla savaşı yapacağız, Afrin'e dışarıdan saldıracağız" açıklamaları medyaya yansımıştı. Afrin'in güvenliği Tel Rıfat'tan geçtiği ifade edilirken, dün gece saatlerinde TSK Tel Rıfat'a girmesiyle kontrol sağlandı ve ve teröristler bölgeden kaçtı.. 

"SURİYE'DE GEÇİŞ NOKTALAR IÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Tel Rıfat sadece Afrin Harekatı açısından değil, Suriye'deki geçiş noktaları açısından da önemli bir boğaz. Dolayısıyla Tel Rıfat hattının kontrol altına alınması önemli ölçüde doğu - batı güzergahının, El-Bab ve doğusunda kalan bölge ile Halep arasındaki hattın da kontrol altında tutulması fırsatını sağlayacağı belirtiliyor. Tel Rıfat, Suriye'deki iç savaşın başından bu yana Türkiye'nin kontrol altına almak istediği bir yer olarak biliniyor.

AYRINTILAR GELECEK..

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin