Son dakika: TBMM'den İsveç'e NATO onayı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: TBMM'den İsveç'e NATO onayı

İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 346 milletvekili oy kullandı. Milletvekillerinden 287'si kabul, 55'i ret oyu kullandı. 'İsveç PKK'nın Avrupa'daki mağarasıdır' demişti: MHP, İsveç'in üyeliğine tam destek verdi

Takip Et

İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 346 milletvekili oy kullandı. Milletvekillerinden 287'si kabul, 55'i ret oyu kullandı.
 

'İsveç PKK'nın Avrupa'daki mağarasıdır' demişti: MHP, İsveç'in üyeliğine tam destek verdi

İYİ Parti, Saadet Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Yeniden Refah Partisi, DEM Parti ve Demokrat Parti oylama öncesinde teklife ‘hayır’ diyeceklerini belirtmişti. AKP, CHP, MHP ve DEVA Partisi ise teklife ‘evet’ oyu vereceğini açıklamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 11 Temmuz 2023 tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İsveç için “İsveç PKK’nın Avrupa’daki mağarasıdır. Kandil Dağı neyse Stockholm aynısıdır” ifadelerini kullanması yeniden gündeme geldi.

ERDOĞAN 'ABD'DEN F-16 VE KANADA SAVUNMA SANAYİ İHRACATI KISITLAMASI ŞARTI..

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD'nin F-16 tedariği ve Kanada'nın Türkiye'ye yönelik bazı savunma ihracatı kısıtlarını kaldırması halinde TBMM'nin de İsveç'in NATO üyeliğine olumlu bakışını hızlandıracağına inandığını söylemişti.

Geçtğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı sonrası gazetecilere verdiği röportajda' İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu düşünce içinde değiliz” demişti.

32. NATO ÜLKESİ OLACAK

Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliğini onayladığına dair belgeyi, 1949 tarihli Kuzey Atlantik Antlaşması'nın saklayıcısı ABD'ye teslim etmesinin ardından İsveç NATO'nun 32. üyesi olarak ittifaka katılacak.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin