Son dakika: Suriyelilere bayramda 'Suriye tatili' yasaklandı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Suriyelilere bayramda 'Suriye tatili' yasaklandı

Son dakika... Suriyelilere 'Suriye tatili' şoku!.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı'nda Suriye'ye giden Suriyelilerin, Türkiye'ye geri dönüşüne izin verilmeyeceğini açıkladı..

Takip Et

Bakan Soylu Suriyelilerin bayramda gidip dönülmesine izin verilmeyecek" açıklaması yaptı..


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karabük Safranbolu'dan katıldığı NTV canlı yayınında Gökhan Gerçek'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ülkelerindeki içi karışıklık nedeniyle Türkiye'ye gelen ve Türkiye devletinin tüm imkanlarından sınırsızca faydalandırılan Suriyeliler, her bayramda ülkelerine giderek tatil yaparak tekrar Türkiye'ye geri geliyor ve bu durum ülke genelinde büyük tepki topluyordu...

Bakan Soylu'nun açıklamasına göre Suriyeliye Suriye tatili yasaklandı!

''500 BİN KİŞİ GÖNÜLLÜ GERİ DÖNDÜ''

Yaklaşık 500 bin kişi gönüllü olarak geri döndü. Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti. Onurlu geri dönüşte güvenli bölgelere dönecekler. İdlib'de briket evleri yapıyoruz.

''ONURLU GERİ DÖNÜŞTE GÜVENLİ BÖLGELERE DÖNECEKLER''

Önlem almasaydık kaçak göçmen sayısı 10 milyonu geçerdi. Yurt içindeki tüm kaçak göçmenleri yakalıyoruz. Yaklaşık 500 bin kişi gönüllü olarak geri döndü. Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti. Onurlu geri dönüşte güvenli bölgelere dönecekler. İdlib'de briket evleri yapıyoruz. Sığınmacılar bizim oluşturduğumuz güvenli bölgelere geçti. Bu bölgeyi güvenli bölge haline getirdiğimiz için burada tarım ticaret işliyor. Bizim yaptığımız yol göstermek, güvenliklerini temin etmek.

SURİYELİ GÖÇMEN AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bayram ziyareti için ülkelerine giden Suriyelerin geri gelmelerine gerek olmadığı yönünde bir açıklaması oldu. Sizin de bazı kısıtlamalar olabileceğini ima eden bir açıklamanız oldu. Bu bayram için bir karar aldınız mı? Suriyeliler bayram için ülkelerine gitmelerine izin verilecek mi?

Yaklaşık 4 bayramdır hem pandemi nedeniyle de bu gidişleri önemli ölçüde durdurmuştuk. Gittiler yüzde 60'ı kaldı. Sonra gittiler geri döndüler. Bayramlarda gidenler çok bir sayı değil. Geçen hafta itibariyle valillerimi bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler.

"DÖNÜŞLERE İZİN VERİLMEYECEK"

Geçen hafta itibarıyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek.

Kaç Suriyeli Türk vatandaşı oldu, oy kullanacak?

Suriye uyruklu 31 Mart itibarıyla 200 bin 950 kişi Türk vatandaşı oldu. Bunun 87 bin 296'sı çocuktur. 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35 oy kullandı.

''OY KULLANABİLECEK KİŞİ SAYISI 113 BİN 654''

Türkiye'de tımarhanede olması gereken adamlar bugün ''900 bin Suriyeli vatandaş yapıldı'' diyor. Bu nasıl bir sayıdır? Oy kullanabilecek kişi sayısı 113 bin 654.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik terör bağlantılı kişilerin istihdam edildiği iddiasına yönelik soruşturmada son durum nedir? Müfettişler soruşturmayı tamamlandı mı? Raporlar size ulaştı mı?

Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hukuka tüm kamu kuruluşları uymak durumunda. Kimsenin biz oy aldık istediğimizi yaparız gibi bir söz söyleme hakkı yok. Kısıtlar belli.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin