Son dakika: Saray personeline yüzde 500 zam


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Saray personeline yüzde 500 zam

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na bağlı Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu’nda görev yapan personelin 'toplantı başına' aldıkları ücrete yüzde 500 oranında zam yapılarak 207 TL’den 1.246 TL’ye çıkarıldı. Buna göre toplantılara katılan kurul üyeleri maaşlarına ek olarak ayda en az 3 toplantı ücreti kazanç daha elde edecek..

Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin ardından Saray’daki “kurullarla” ilgili yeni düzenleme yapıldı. Gölge kabinesini oluşturan, eski parti yöneticilerini ve bakanları bu kurullarda görevlendirerek maaş almalarına olanak sağlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı bünyesinde de yeni yapılanmalara gitti.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair kararname, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnameye göre, Cumhurbaşkanlığına bağlı olan saray, köşk, müzeler ve tarihi fabrikaların bünyesindeki taşınır ve taşınmaz kültür varlıkları ile tarihi bahçelerin bakım, onarım, restorasyon ve koruma hizmetlerinin “bilimsel açıdan değerlendirilmesi amacıyla” geçen yıl oluşturulan Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu’nun üyelerinin aldıkları “huzur hakkı” arttırıldı. Düzenlemeyle ayrıca başkanlık bünyesinde ihtiyaç duyulan alanlarda danışmanlık ve ihtisas komitelerinin de kurulması ve bu komitelerde görev alanlara da her toplantı için ücret ödenmesi kararlaştırıldı.

9 BİN KATSAYI ÜZERİNDEN HUZUR HAKKI
BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre; kararnamede, Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu üyeleri ile danışmanlık ve ihtisas komitesi üyelerine ödenecek ücretler belirlendi. Bu kapsamda ayda üçten fazla olmamak üzere her bir toplantı için Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu üyelerine yapılan ödemeye esas alınan “1500” gösterge rakamı “9000” e çıkartıldı. Böylelikle bu kurulun üyelerinin toplantı başına aldıkları 207 TL ücret bin 246 TL’ye çıktı. Üyelere, üç toplantı karşılığı ayda 3 bin 738 TL’ye kadar ödeme yapılabilecek. Yeni kurulacak danışmanlık komitesi üyelerine bin 38 TL, ihtisas komitesi üyelerine de toplantı başına 830 TL ödenecek.

Son dakika: Saray personeline yüzde 500 zam
Son dakika: Saray personeline yüzde 500 zam

DIŞ GÜVENLİĞİ POLİS SAĞLAYACAK
Yapılan bir başka düzenleme ile Milli Saraylar’a bağlı Müzecilik ve Tanıtım Dairesi Başkanlığının görev alanına geleneksel el sanatlarının sürdürülmesine ilişkin faaliyetler de eklendi. Güvenlik ve emniyet hizmetlerine ilişkin düzenleme ile Milli Saraylar İdaresi Başkanlığının yönetim ve sorumluluğunda bulunan saray, köşk, kasır, müzeler ve tarihi fabrikalar ile bina ve tesislerin iç güvenliği Başkanlık tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde, dış güvenlik ve emniyet tedbirleri bulundukları ildeki kolluk kuvvetleri vasıtasıyla valiliklerce sağlanacak.

KURUL ENFLASYONU
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Politika Kurulları adı altında Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu, Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, Ekonomi Politikaları Kurulu, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, Hukuk Politikaları Kurulu, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Sosyal Politikalar Kurulu ve Yerel Yönetim Politikaları Kurulu oluşturuldu. Erdoğan ayrıca çoğu eski AKP kadrolarından oluşan Yüksek İstişare Kurulu’nu kurdu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin