Son dakika: Piknik mangal yasak, Berber ve kuaförler kapatılıyor


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Piknik mangal yasak, Berber ve kuaförler kapatılıyor

Son dakika haberi.. İçişleri Bakanlığı Türkiye genelinde berber, kuaför ve güzellik merkezleri hakkında geçici olarak kapatma kararı aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı yayınladığı genelgede, 'park ve mesire alanlarında mangal yakılmasını ve piknik yapılmasını' yasakladı.

Takip Et

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetleri bugün 18:00 itibariyle durduruldu.

Genelge ile vatandaşların bir arada bulunmaları ve yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetleri 21 Mart 2020 tarihinde saat 18:00 itibariyle geçici süreliğine durdurulacak.

Bakanlık tarafından söz konusu bu tedbirlere ilişkin gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması ve kolluk birimleri tarafından konun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istendi.

"MESİRE ALANLARINDA MANGAL VE PİKNİK YAPMAK YASAKLANDI"

Corona virüsüyle mücadele kapsamında önlemler artırılıyor. Dün ve bugün ‘Evde kalın’ çağrısına rağmen çok sayıda vatandaş park ve ormanlık alanlara akın etmişti. Bu durum Tarım ve Orman Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık bahçe, park ve mesire alanlarında mangal yakılmasını ve piknik yapılmasını yasakladı.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin