Odatv'ye erişim yasağı getirildi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Odatv'ye erişim yasağı getirildi

Son dakika.. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun kararıyla OdaTV'ye erişim engeli getirildi. BTK, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabiri Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından Odatv internet sitesine erişim engeli getirildiğini açıkladı. Siteye an itibariyle giriş yapılamazken; giriş yapmaya çalışan kullanıcılar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun idari tedbir kararı ile karşılaşıyor.

Takip Et

Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı’ başlıklı haber nedeniyle gözaltına alınan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, ve muhabir Hülya Kılınç savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmıştı.
Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da soruşturmaya dahil edilirken, yarın 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde ifade vereceği belirtildi.

BTK’nın kararını sosyal medyadan duyuran gazeteci Murat Ağırel, OdaTV’nin kapatıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Son dakika: Odatv'ye erişim yasağı getirildi
Son dakika: Odatv'ye erişim yasağı getirildi

- Odatv kapatıldı!  Bu nasıl, neden yapılır? Haber zaten mahkeme kararı İle kaldırıldı?

- Basın özgürlüğüne, haber alma hakkına yapılmış bir müdahaledir. Haber bahaneydi. Amaç Odatv’yi kapatmak, susturmaktı…

BTK SİTESİNDEN YAYIMLADI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet sitesinde yer alan kararda şu ifadeler kullanıldı:

Son dakika: Odatv'ye erişim yasağı getirildi
Son dakika: Odatv'ye erişim yasağı getirildi

- 5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 05/03/2020 tarih ve 490.05.01.2020.-935064 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (odatv.com) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin