Son dakika: LPG'ye gizli büyük zam


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: LPG'ye gizli büyük zam

Benzin ve motorine 1 hafta boyunca peş peşe gelen zamların ardından otogaz LPG'ye dünden geçerli olmak üzere 46 kuruş zam yapıldı. Ancak EPGİS'in resmi duyuruyu yapmaması dikkat çekti. İstasyonlara giden vatandaşlar zamlı fiyatları görünce gizli zam gerçeği gün yüzüne çıktı

Takip Et

Benzin ve motorinin ardından sıra otogaz LPG'ye geldi.

Son olarak Mart ayının başında zam gelen otogaz LPG'ye 46 kuruşluk yeni zam dün itibariyle geçerli oldu.

EPGİS'in ise EPDK ile yaşanan gerilimin ardından resmi duyuruyu yapmaması dikkat çekti.

Vatandaşlar zamdan yakıt almak için istasyonlara gittiğinde haberdar oldu. Akaryakıt şirketlerinin resmi internet sitesinden yapılan sorgulamada ise otogaz LPG'ye zam geldiği görüldü.

OTOGAZ LPG NE KADAR OLACAK?

LPG'nin litresi Ankara'da ortalama 10,74 liradan 11,20 liraya çıkacak. İstanbul'da 10,68 liradan 11,14 liraya, İzmir'de 10,55 liradan 11,01 liraya yükselecek.

EPGİS VE EPDK ARASINDA YAŞANANLAR

EPGİS, benzine 0.79 motorine ise 2.25 lira zam geldiğini duyurmuş, ardından petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle zammın iptal edildiğini açıklamıştı.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz CNN Türk'te katıldığı canlı yayında EPGİS'in piyasaları manipüle ettiğini, uluslararası piyasaları beklemeden vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini ve akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini iddia ederek, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

"BELGELER VE ZAM FORMÜLÜ RESMİ VERİLERE DAYANIR"

Bu açıklamaların üzerine EPGİS sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu.

Verdikleri tüm bilgilerin belgeli ve resmi olduğunu belirtilen EPGİS açıklamasında "Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz. Ülkemizde zam ya da indirim hesaplaması yasa ile belirlenen formülle yapılmaktadır. Bu formüle 3 defa EPDK müdahale ederek (BUGÜNKÜ GİBİ) zamları iptal ettirmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin