Son dakika: Libya, Türkiye’den resmen asker istedi


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Libya, Türkiye’den resmen asker istedi

Son dakika haberine göre Libya, Türkiye’den resmen asker talebinde bulundu.. Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada; Biz Libya'nın meşru hükümetinin yanında davete icabet ediyoruz. Çeşitli Avrupa ve Arap ülkelerince desteklenen darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği vereceğiz.. demişti

Takip Et

Son dakika.. İç savaşın devam ettiği Libya, Türkiye'den resmen asker istedi 

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Türkiye'den resmen deniz, kara ve hava askeri desteği talep etti.

Geçen haftalarda Türkiye ile Libya arasında deniz sınırları konusunda mutabakata varılmasına karşı çıkan ülkeler peş peşe açıklama yaparken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya konusunda dikkat çeken bir açıklama gelmişti.

ERDOĞAN 'HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ' DEMİŞTİ

Erdoğan'ın “Türkiye ile Libya tarafında onay süreçleri tamamlanan mutabakat yürürlüğe girmiştir. Hazırlanan deniz yetki alanlarıyla ilgili haritamızı BM nezdinde kayda geçirdik. Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini meclisimize sunacağız. Meclisten bu tezkereyi geçirip davete icabet edeceğiz. Biz Libya'nın meşru hükümetinin yanında davete icabet ediyoruz. Çeşitli Avrupa ve Arap ülkelerince desteklenen darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği vereceğiz” demişti.

Erdoğan’ın bu açıklamaları uluslararası kamuoyunun gündemine oturmuştu. Fransa, Macaristan, Amerikan, İtalyan ve Avusturya ülkelerinin saygın medya kuruluşları ve haber kanalları Erdoğan’ın sözlerini manşetlere taşırken uluslararası haber ajansı Reuters, son dakika olarak Libya’nın Türkiye’den asker istediğini duyurdu.

Reuters haber ajansının duyurduğu habere göre, Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye’den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıkladı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin