Son dakika: Kılıçdaroğluna 'Tayyipler Alemi' Soruşturması


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Kılıçdaroğluna 'Tayyipler Alemi' Soruşturması

Son dakika haberi.. Twitter adresinden ODTÜ'lü öğrencileirn tutuklanmasına neden olan 'Tayyipler Alemi' karikatürünü paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma başlattı.

Takip Et

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Twitter adresinden karikatür paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma başlattı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma açıldı. Kılıçdaroğlu, dün Meclis'teki grup toplantısında, ODTÜ'lü öğrencilerin tutuklanmasını eleştirerek, öğrencilerin taşıdıkları pankartta yer alan karikatürü sosyal medya hesabından paylaşmıştı. 

Son dakika: Kılıçdaroğluna 'Tayyipler Alemi' Soruşturması
Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin.

KILIÇDAROĞLU 'PAYLAŞACAĞIM' DEMİŞ VE SÖZÜNÜ TUTUMUŞTU

Kılıçdaroğlu toplantıda şunları söylemişti:

"ODTÜ'nün bir geleneği vardır. Mezun olanlar ellerindeki pankartlarla mesajlarını yansıtırlar. ODTÜ'nün özelliği Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden birisi olması. Mezun olanlar başarıyla görev yapıyorlar. ODTÜ'de öğrenci olmak bir ayrıcalıktır. ODTÜ'lüler taşıdıkları pankartların hiçbirinde şiddet yoktur, hakaret yoktur. Ama ODTÜ'lü zekası vardır. Ama o zekada değilsen ben sana ne söyleyim. ODTÜ'lüler birbirine 'hocam' der. Çünkü kimse kimseden üstün değildir. Penguen dergisinde 13 yıl önce çıkan karikatürü taşıyorlar. Yargılanmışlar, beraat etmişler. 13 yıl sonra geldiğimiz noktaya bakın. Benim Twitter hesabımdan bu karitakür yayınlanacak, bütün milletvekili arkadaşlarım bu karikatürü yayınlasın."

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin