Son dakika: İstanbul Trafiği Zabıtaya Devrediliyor! Adım adım eyalete!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: İstanbul Trafiği Zabıtaya Devrediliyor! Adım adım eyalete!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan kafa karıştıran açıklamalar.. , İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda Trafik Motosikletleri Teslim Töreni"nde konuşan Soylu, “Hedefimiz İstanbul’da şehir içi trafiği belediye ile zabıtalarımızla eş güdüm içinde ilk başta yürütmek daha sonra da onlara devretmektir. Bunu sağlarsak bir başka değişimin altına imza atmış olacağız. ” dedi. Soylu'nun açıklamaları eyalet tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz haftalarda Oslo ve Almanya'da gerçekleştirilen eyalet görüşmelerine atıfta bulunuldu. Sosyal medyada, İstanbul adım adım eyalete gidiyor. yorumlarına neden oldu..

Takip Et

Türkiye adım adım eyalet sistemine doğru mu gidiyor. AKP heyetinin önceki Almanya'daki eyalet sistemi görüşmeleri ve Osla toplantısı sonrası başlayan 'Türkiye'nin eyaletlere bölünmesi' tartışmaları giderek artıyor.

TOPBAŞ "İSTANBUL ÇİN GİBİ YÖNETİLMELİ" DEMİŞTİ. AKP ADAYI BİNALİ YILDIRIM DÜN ÇİN'E GİTTİ

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstermeye hazırlandığı TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın da dün yine eyalet ile yönetilen Çin ziyareti dikkat çekti. Ziyarete ilişkin bir net açıklama yapılmazken, 'çeşitli görüşmeler' açıklamasıyla yetinildi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alınan İBB Eski Başkanı Kadir Topbaş 'İstanbul Çin benzeri bir eyalet sistemiyle yönetilmeli' çıkışı yapmıştı..

İLGİLİ HABER

BAKAN SOYLU'DAN KAFA KARIŞTIRAN AÇIKALMA: BİR BAŞKA DEĞİŞİME İMZA ATACAĞIZ

Bakan Soylu konuşmasında şunları söyledi:

Önümüzdeki günlerde toplam 6600 personel daha emniyet teşkilatımıza Aralık’ın yarısından sonra katılacak. İnşallah bunun 1500 tanesini tekrar trafiğe vereceğiz.

Özellikle İstanbul’a 400-500 şehir için trafik polisi nakledeceğiz.

1200 üzerindeki bekçi İstanbul’da görevlendirilmek üzere belirlendi. İnşallah Şubat’ın sonunda var olan 2800 bekçimize ek olarak İstanbul’da 1200 bekçimiz daha 4000 bekçi göreve başlamış olacak.

Hedefimiz İstanbul’da şehir içi trafiği belediye ile zabıtalarımızla eş güdüm içinde ilk başta yürütmek daha sonra da onlara devretmektir. Bunu sağlarsak bir başka değişimin altına imza atmış olacağız.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin