Son dakika: İran İsrail'i havadan vurmaya başladı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: İran İsrail'i havadan vurmaya başladı

Son dakika.. İran, İsrail'in Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına düzenlediği saldırının ardından misilleme saldırısına başladı. Tahran’ın İsrail’e onlarca insansız hava aracı ile saldırı düzenlediği bildirildi. İsrail Başbakanı Netanyahu 'İsrail Devleti güçlüdür, Ordumu güçlüdür, halkımız güçlüdür. Tanrı'nın yardımıyla birlikte üstesinden geleceğiz." açıklaması yaptı

Takip Et

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi öldü.

Saldırının ardından İran’ın misillemesi başladı. Tahran’ın İsrail’e onlarca insansız hava aracı ile saldırı düzenlediği bildirildi.

ABD'li ve İsrailli yetkilinin aktardığına göre İran, İsrail'e saldırmak için düzinelerce insansız hava aracı fırlattı.

NETANYAHU'DAN İLK AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Netanyahu yaptığı açıklama, "Savunma sistemlerimiz konuşlandırılmış durumda, hem savunma hem de saldırı açısından her türlü senaryoya hazırız. İsrail Devleti güçlüdür, Ordumu güçlüdür, halkımız güçlüdür. Tanrı'nın yardımıyla birlikte üstesinden geleceğiz." dedi.

HAVA SAHASINI KAPATTI

Devlet televizyonu Al Mamlaka’nın haberine göre Ürdün, cumartesi gecesinden itibaren hava sahasını gelen, giden ve transit geçen tüm uçaklara geçici olarak kapatacak.

ALARM DURUMUNA GEÇTİ

İsrail ordusu, tehdit değerlendirmesinin ardından ülke saatiyle bu gece 23.00'ten itibaren iki gün boyunca geçerli olacak güvenlik talimatlarını açıkladı.

Güvenlik uygulamaları kapsamında İsrail genelinde okullar iki gün tatil edildi. Ülke genelinde uyarı yapılan yerler hariç bin kişiye kadar toplanmaya izin verildi, açık havada çalışmaya ve iş yerlerine ise kısıtlama getirilmedi.

Gazze Şeridi'nin çevresindeki bazı bölgelerde açık havada 100, kapalı mekanlarda 300 kişiye kadar toplanılabileceği belirtildi.

"Çatışma riskinin yüksek" olduğu belirtilen kuzeydeki bölgelerde açık havada 30, kapalı mekanlarda 300 kişiye kadar toplanılmasına izin verildiği, Gazze Şeridi ve kuzeydeki plajların kapatıldığı kaydedildi.

Her iki bölgede de yakınlarda güvenli sığınak bulunması halinde açık alanda veya iş yerlerinde çalışılabileceği belirtildi.

Güvenlik uygulamalarının yürürlüğe konulduğu kuzeydeki bölgeler ile Gazze Şeridi çevresinde, yakınlarda güvenli sığınak olması halinde açık alanda veya iş yerlerinde çalışılabileceği bildirildi.

Her iki bölgede de yakınlarda güvenli sığınak bulunması halinde açık alanda veya iş yerlerinde çalışılabileceği kaydedildi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin