Son dakika: İran'dan sert tehdit: ABD 'cinayetin' sonuçlarını beklesin


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: İran'dan sert tehdit: ABD 'cinayetin' sonuçlarını beklesin

Son dakika.. ABD'nin İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'yi vurmasının Rusya ve İran kanadından yankıları sürüyor.. İran lideri Hamaney saldırıyı "cinayet" olarak niteledi. İran Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Saldırının bölgesel ve uluslarası sonuçları olur" uyarısında bulunurken, Devrim Muhafızları'ndan ise, "ABD’liler gerçekleştirdikleri saldırının doğuracağı sonuçları beklesin" çıkışı geldi. Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Ruhani de Beşar Esad'ı aradı

Takip Et

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik saldırısıyla ilgili İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney açıklama yaptı. İran devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında Hamaney, "Suriye'ye saldırı cinayettir" dedi.

Hamaney, rejime saldıran üç ülkenin liderleri ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Teresa May'i "suçlular" olarak niteledi.

İRAN CUMHURBAŞKANI ESAD'I ARADI

 ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'yi vurması sonrası İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı telefonla aradı. Ruhani, "Esad'ı aradım, yanınızdayız mesajı verdim" dedi

İLGİLİ HABER

İRAN DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise, Suriyeyi hedef alan saldırıya sert tepki gösterilerek, şunlar ifade edildi:

“Amerika ve Müttefiklerinin Suriye topraklarına yaptığı füze saldırısını şiddetle kınayarak, ABD ve müttefiklerinin söz konusu saldırının bölgesel ve uluslarası sonuçları konusunda uyarıyor. Söz konusu saldırı uluslarası kanunların açıkça ihlal edilmesi, Suriyenin egemenlik ve toprak bütünlüğünü görmezden gelindiği anlamına gelmektedir.

İran islam Cumhuriyeti Şer’i, kanuni, ve ahlaki olarak kimyasal silahların kullaılmasına karşıdır, aynı zamanda, bağımsız bir devlete saldırı bahanesi olarak bu asılsız iddiaların üretilmesinin de karşısındadır ve bu durumu şiddetle kınıyor ve kabul etmiyoruz.

İLGİLİ HABER

Şüphesiz ABD ve müttefikleri BM’nin son kararı açıklanmadan herhangi bir belge ve kanıta sahip olmadan, Suriye'ye askeri saldırı düzenleyen Amerika ve müttefikleri, kendilerini dünyanın jandarması ya da hakimi konumunda görmektedirler. Amerika ve müttefikleri saldırının bölgesel ve uluslarası sonuçlarına cevap vermek ve bu sonuçlara katlanmak zorundadır.

Amerika’nın aynı iftiralarla askeri saldırıları ilkinde Halep’te şimdide Doğu Guta’da teröristlerin yenilmesinin ardından yapılmıştır.

Söz konusu saldırı açıkça teröristlerin yenilgilerini, başarısızlıklarını telafi ve yardım etmek için gerçekleştirilmiştir ki, direnişçi Suriye halkı geçtiğimiz yedi yıl içerisinde olduğu gibi, denklemin alanda teröristlerin çıkarları yönünde değiştirilmesi için gerçekleştirilen söz konusu komploları başarısızlığa uğratılacaktır.

Uluslarası kurumlar ve aynı zamanda bağımsız ülkeler BM’nin olan bir ülkenin, milli egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı gerçekleşmiş, uluslarası hukuka aykırı ve şüphesiz bölge ve dünyada barışını güvenlik ve istikrara zarar vererek, terrörizm ve aşırıcılığa neden olacak tek taraflı saldırıyı güçlü bir şekilde kınamaya davet ediyoruz zira bu tarihi bir görevdir.”

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI'NDAN AÇIKLAMA;

İran Devrim Muhafızları Komutanının Siyasi Yardımcısı Yedullah Cevani ise, ABD ve müttefiklerinin Suriye saldırısı hakkında konuştu; "Söz konusu saldırı ile süreç değişmeyecek ancak durum daha karışık bir hale gelecektir ve bu karışık durum kesinlikle ABD’nin zararına olacak. ABD’liler Suriye’ye gerçekleştirdikleri saldırının bundan sonra bölgede doğuracağı sonuçlarının sorumlusu, bu sonuçlar şüphesiz ABD’nin çıkarları doğrultusunda olmayacak” dedi.

Cevani açıklamalarının devamında "Böylesi kararlar ile kesinlikle direniş cephesi gücünü kaybetmeyecek, tam tersi güçlenecek. Böylece direniş cephesi bu tür müdahaleci eylemlere karşı mücadele etme olanağı artacaktır. ABD’liler gerçekleştirdikleri saldırının doğuracağı sonuçları beklesin" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin