Son dakika: 'İmamoğlu'na suikast' ihbarı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: 'İmamoğlu'na suikast' ihbarı

Gazeteci-yazar Barış Terkoğlu, canlı yayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan suikast bildirimini anlattı. Terkoğlu, Danıştay cinayeti davasından tutuklanan ve Edirne Cezaevi'nde bulunan Osman Yıldırım'ın İmamoğlu'na yönelik bir suikast bildiriminde bulunduğunu ifade etti.

Takip Et

Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği ve 4 kişinin yaralandığı 17 Mayıs 2006'da düzenlenen silahlı saldırının faillerinden Osman Yıldırım "kasten öldürmeye yardım" suçundan 14 yıl 2'şer ay, 4 kişinin "öldürülmesine teşebbüse yardım" suçundan da 25'şer yıl olmak üzere toplam 39 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Halen Edirne F tipi kapalı cezaevinde hükümlü bulunan Yıldırım 31 Ocak 2022'de cezaevi müdürlüğüne bir ihbar mektubu gönderdi.

"İMAMOĞLU'NA SUİKAST İHBARI"

Yıldırım mektubundan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik suikast düzenleneceğini ileri sürdü.

halktv.com.tr'nin aktardığı habere göre, mektuba ulaşan Barış Terkoğlu, Halk TV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın'la Sözüm Var programında detayları aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Edirne Savcılığı'ndan resmi bir evrak geldiğini ifade eden Terkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

"YEMEK YEDİĞİNİZ GÖRÜNTÜLER NASIL SIZDIRILDI SANIYORSUNUZ"

"Edirne'de hükümlü olan Osmal Yıldırım 31 Ocak 2022 günü cezaevi idaresine bir dilekçe veriyor. Dilekçe 'Suikast bildirimi' başlığını taşıyor. Dilekçede diyor ki 'Ekrem İmamoğlu'na suikast yapılacak. Bunu da İstanbul Büyükşehir Belediye'sine bildiriyor. Biliyorsunuz Danıştay cinayeti karanlık bir cinayetti. Ekrem İmamoğlu'na da 'Danıştay cinayetinde MOBESE kayıtları silinmişti ya, sizin yemek yediğiniz görüntüler nasıl sızdırıldı sanıyorsunuz? Bu size tehdit, gözdağı ve suikastten önceki son adımdır' diyor."

Son dakika: 'İmamoğlu'na suikast' ihbarı
Görsel (İhbar mektubu fotoğrafı): halktv.com.tr

Cezaevi Müdürlüğü'nün gelen suikast ihbarını Edirne Savcılığı'na ilettiğini söyleyen Terkoğlu, savcılığında 'bize böyle bir ihbar geldi' diyerek dilekçeyi İBB'ye gönderdiğini ifade etti.

İBB'nin cezaevinden kendilerine ulaşan ihbarı 11 Şubat 2022 tarihinde İstanbul Valiliği'ne bildirdiğini kaydeden Barış Terkoğlu, valiliğin durumu Emniyet Müdürlüğü'ne ilettiğini söyledi.

Sürecin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tıkandığını ifade eden Terkoğlu, dilekçeyle ilgili aradığı resmi kurumlardan hiçbir bilgi alamadığını, İBB'ye de herhangi bir dönüş olmadığını kaydetti.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin